• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

AÇIK HAVADA MI SPOR YAPILMALI YOKSA SALONLARDA MI ?

AÇIK HAVADA MI SPOR YAPILMALI YOKSA SALONLARDA MI ?
Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, açık havada yapılan sporların, salon sporlarına göre daha fazla yağ yakımı sağladığını söyledi.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, spor tercihinin vücut tipine göre yapılması gerektiğini, aksi takdirde sporun kilo aldırabileceğini ifade etti. Aerobik adı verilen, açık havada yapılan sporların, anaerobik yani salon sporlarına göre vücutta daha fazla yağ yakımı sağladığına dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin amacına ve vücut tipine göre spor türü tercih etmesi gerektiğini belirtti. Spor salonunda spor yapmanın amacının kas kitlesini artırarak, vücuda sıkı bir görünüm vermek olduğunu vurgulayan Diyetisyen Duygu Deniz, “Kişi aşırı kilolu ise vücut geliştirme hareketlerini ve salon sporlarını önermiyoruz. Ama kişi ortalama kiloda ise hem yürüyüş yaparak kilo verebilir hem de ağırlık çalışarak vücudunu sıkılaştırabilir. Ya da kişi kilosundan memnunsa sadece vücudunu sıkılaştırmak istiyorsa o zaman sadece salon sporunu tercih edebilir. Kilo vermek istiyorsa da, yürüyüş ya da koşu gibi açık havadaki egzersizleri yaparsa daha çok yağ yakar” diye konuştu. Spor yapılmasına rağmen kilo alınmasının bir başka nedeninin de, ağır yapılan sporlardan sonra yanlış beslenme olduğuna dikkat çeken Deniz, “Eğer kişi özellikle akşam saatlerinde çok yoğun tempoda spor yapıyor ve bundan sonra da şekeri düştüğü için yanlış besleniyorsa, bundan dolayı da kilo alır. Bu nedenle spora aç gidilmemeli, uygun biçimde beslenilmelidir” ifadelerini kullandı.
“AZ AMA DÜZENLİ SPOR DAHA SAĞLIKLI”
Kısa sürelerle ağır sporlar yapmak yerine az ve düzenli spor yapmanın daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, “Ağır sporlar beraberinde bıkkınlığı da getiriyor. Bırakılması halinde de verilen kilolar fazlasıyla alınıyor. Bu nedenle hem yaz hem de kış aylarında en azından az olsa bile yürüyüşler düzenli yapılabilir ya da haftada birkaç gün yüzmeye gidebilirler” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39