• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Adana'daki savcıların yerleri değişti

Adana'daki savcıların yerleri değişti
Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasının ardından bugün iki askerin serbest bırakılmasının ardından Adana'da davaya bakan savcıların görev yerleri değiştirildi.

Başbakan Erdoğan bugün yaptığı grup toplantısı konuşmasında MİT TIR'larının durdurulmasını ihanet olarak tanımlamış ve 'casusları serbest bırakan cemaatçiler temizlenecek' demişti. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Adana'da başta MİT TIR'larına operasyon yapan savcı olmak üzere üç savcının görev yerini değiştirdi.
 

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karaca Kayseri'ye, Savcı Mustafa Sırlı Sivas'a, MİT TIR'larını durduran Savcı Aziz Takçı Trabzon'a atandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISI KONUŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan grop toplantısı konuşmasında MİT TIR'larını durduran polis ve askerlerin serbest bırakılmasını eleştirdi.



"TIR'LARI DURDURANLARIN TAHLİYESİ İHANETTİR"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasının ardından başlayan "casusluk soruşturmasında" TIR'ları durduran iki askerin tahliye kararlarıyla ilgili Cemaat yargısını suçladı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakıyorlar. Apaçık bir ihanet varken, bu zanlıların serbest bırakılması düşündürücüdür. Zanlılar ellerini kollarını sallayarak yurtdışına kaçtılar. Aynı şey sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı. Aradan yıllar geçti, belki de deliller karartıldı. Biz bu yargıdaki çeteleşmeyi dile getirince, siyaset yargıya müdahale ediyor diye birileri ortaya çıkıyor. Adana'da çok açık bir ihanet var, yargı içine sızmış çete mensupları eliyle hainler lehine karar alındı. Başta HSYK olmak üzere yüksek yargıda bu hukuk cinayetlerini film izler gibi izliyor. Bu mesele sadece benim meselem mi? Sadece AK Parti'nin, hükümetin meselesi mi? Bu Türkiye'nin meselesi değil midir?"

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISI KONUŞMASININ TAM METNİ



İstanbul büyükşehir tarafından yapımı tamamlanan Ambarlı ileri biyolojik arıtma tesisi hizmete girdi. İstanbul'un 5 ilçesinin atık sularını arıtacak. Görevi devraldığımızda sadece 2 tane arıtma tesisi vardı, o da ileri biyolojik değildi.

Biz 53 tane daha kazandırdık. Göreve geldiğimizde Haliç'te yüzmek mümkün değildi, ama şimdi 47 çeşit balık bulunabiliyor.

Geçmişin sorunlarını çözerken bir yandan büyüyen İstanbul'un ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Durmak yok yola devam dedik ve devam ediyoruz.

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde belediyelerimizi çok daha yakından mercek altında tutulacağını buradan söylüyorum. Hata yaptıklarında kendilerine uyarılarımızı ileteceğiz.

Suriye'de rejimin sürdürdüğü mezalim devam ediyor, Mısır'da darbenin arkasında binlerce cansız beden yetmezmiş gibi 529 idam kararıyla gündemdeki sıcak yerini koruyor. Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

İçeride huzura çözüm sürecine saldırı yapılırken dışarıda planlı ve art niyetli kampanya başlatıldı. Tırları durduranlar, MİT mensuplarını tartaklayanlar, tamamen hukuksuz bir biçimde o tırlarda arama yapanlar, bunu sadece ve sadece Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazlardı.

Suriye'deki kimyasal saldırı ile kimyasal bağ varmış gibi asılsız iddia yayıldı.

ABD'de aynı şekilde kara propaganda yapıldı, yapılıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileriyle işbirliği yapılarak. hatta onlara parasal destek verilerek Türkiye'ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor.

Bu girişimlerin tamamı acziyetin ifadesinden başka bir şey değildir.

Türkiye gazete haberleriyle ısmarlama köşe yazılarıyla imajı zedelenecek ülke hiç değildir. Biz imajla değil barışçı dış politikamızla dünyada varız.

Terörle yan yana göstermeye çalışan her rapor saiklerini itibarın sarsacak ama ülkenin en küçük itibarına zarar veremeyecek.

Adana'da vatansever savcı çıktı, soruşturma başlattı. bazı zanlılar gözalına alındı ve tutuklandı. Paralel çetenin menspları devreye girdiler. Paralel yapının adeta talimat almışsacısan zanlıları serbest bırakıyor.

Ortada ihanet varken, haklarında güçlü delilller bulunan zanlılar serbest bırakılması düşündürücüdür.

Adana'da çok acık casuluk ihanet var. Çete mensupları eliyle karar alabiliyor. Mesele sadece benim meselem misidir? bu mesele Türkiye meselesi değil de nedir?

CHP MHP, BDP hukuksuzluk karşısında konuştular mı? Daha ne kadar susacaklar? Yargı içindeki paralel çeteye cesaret vere tavırlar daha de kadar devam edecet. Tek başına kalsak da hukuka inanmış yargı mesnuplarıyla sonuna kadar devam edeceğiz.

Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz yılmaan asla boyun eğmeden bu çetenin üzerine gideceğiz, Suç işleyenler er ya da geç yargı önünde hesap verecekler. Ama akşamdan sabaha dersenez o kadar kolay değil, 35 yılık temzilik yapacaksınız.

CHP seçimlere hile karıştırdığı iddiasını gündeme getirerek kendi tabanını oyaladı. BDP'nin aynı şekilde seçim yenilgisini örtmeye çalıştığını görüyoruz. CHP'de sorgulamanın başladıını görüyoruz.

Biz hiç bir zaman gerilimin tarafı olmadık. 12 yıl eser siyasetinin temsilcisi olduk. Şunu soracaksınız ne yaptınız? Hangi eseriniz var? bu sorun yeter. Biz eser ürettik onlar gerilim ürettik.

Bizden balkon konuşması yapmamızı istediler, biz de büyüklük yaptık. 2011'de balkona çıktık ve hellaleşme istedik. Biz bu olgunluğu gösteriken onlardan aynı karşılığı göremedik.

MHP 'ye üç kez talebimiz olmuştur. Kardeşin gerilimin tarafı kim oldu? Üç kez talebimiz olmasına rağmen hayır dediler. İnsani ilişkiler noktasında böyle bir şey beklemeyin.

Bir yanağına tokat atılırken öbür yanağını uzatanlardan değiliz. Bizim kültürümüzde bu yok. biz uysal koyun değiliz.

Gerilim siyasetini kim üretiyorsa gerilimi düşürecek olan da odur. Kendi üsluplarını gözden geçirsinler. Üretilen yapay gündemler, AK Parti için kurulmuş tuzaktır. Biz bu tuzağa düşmeyeecğiz.

Önümüzde sadece 4 ay var. İlkeli duruşumuzu, omurgalı duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Sisayet omurgalı duruş gerektirir.

Seçimlere 4 ay kala çirkin senaryo yazdılar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı oldu. İnşallah cumhurbaşkanı halkın oylarıyla ilk kez seçilecek.

Seçim yılında ekonomi altüst olurdu, sağa sola herşeyi saçarlardı. İki seçim olacak ekonomi tırmanışta. Niye sağlam basyoruz. Bazı eksiklerimiz yok mu var. Onları faiz lobisine sömürtmeyeceğiz.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39