• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

“ADNAN MENDERES’E TÜRK MİLLETİ, DEMOKRASİ ŞEHİD’İ LAKABINI VERMİŞTİR”

“ADNAN MENDERES’E TÜRK MİLLETİ, DEMOKRASİ ŞEHİD’İ LAKABINI VERMİŞTİR”
Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır “Adnan Menderes'e Türk milleti 'demokrasi şehidi' lakabını vermiştir. Hakikaten Adnan Menderes bizim için demokrasi şehididir” dedi.

Adnan Menderesin Türkiye’nin her yerini yeniden inşa ettiğini söyleyen Bakır “Tabi Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur Adnan Menderes. Adnan Menderes'e Türk milleti demokrasi şehidi lakabını vermiştir. Hakikaten Adnan Menderes bizim için demokrasi şehididir. Çok büyük bir başvekildir. Ülkenin kalkınmasında çok büyük emekleri vardır. Adnan Menderes Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde bugünlere gelmesinde önemi çok büyüktür. Bu yüzden onu rahmetle anıyoruz. Hayatını tamamen millete hizmete adamıştır. Türkiye’de ondan önce 1 tane baraja sahipken darbe olduğunda yani 10 sene içinde 21 tane baraj inşa etmiştir” dedi.
Bakır ayrıca “Üniversitelerin bütçesini 10 kat arttırmıştır. Türkiye'nin her yerini imar etmiştir. Karayollarıyla adeta donatmıştır. NATO şemsiyesinin gelmesi 1952 yılında Adnan Menderes'in başvurusuyla gerçekleşmiştir. Avrupa Birliğine ilk başvuruyu Adnan Menderes yapmıştır. Irak ve İran’ın doğalgaz rezervinin olması nedeniyle iş birliği nasıl yapabileceğimiz noktasında çalışmaları mevcuttur. Özellikle doğalgaz ve petrol konusunda anlaşmalar yapmıştır. Darbe ile doğalgaz anlaşması bir sekteye uğramıştır. Doğalgaz Adnan Menderes anlaşmasından ne yazık ki 50 yıl sonra Ak Parti iktidarıyla Türkiye’ye gelmiştir. GAP projesi fikrini ve projesini ilk ortaya atan yine Adnan Menderestir. Türkiye’de büyük bir kalkınma hamlesi başlatmıştır. Türkiye’de bütün vesayetlerle mücadele etmiştir. Milletin egemenliğini üstün kılmak için var gücüyle çalışmıştır. Hiçbir vesayeti kabul etmemiştir. Ondan ders alacağız bugün de çok ders var. Vaktiyle yaptığı kalkınma hamleleri ile ilk traktör fabrikasını kurmuştur. O zaman CHP zamanında 1950 den önce tek parti döneminde büyük insan hakkı ihlalleri vardır. Haksızlıklarla mücadele etmiş mecliste yasalar çıkarmıştır. Gene kalkınma noktasında çok büyük çalışmaları vardır. Tabi 1950 yılları öncesi Türkiye çok fakir bir ülkedir. Adnan Menderes'in başa gelmesiyle 10 yıl içerisinde gayri safi milli hasılası 5 kat artmıştır. Ortalama her yıl yüzde 7 büyümüştür ülkemiz. Bunlar çok büyük rakamlardır ve milleti zenginleştirmiştir. Eskiden köylü denilen burun kıvrılan insanları baş tacı etmiştir” ifadelerini kullandı.
"Ülkenin gelişmesi için Menderes var gücüyle çalışmıştır" diyen Bakır “Köylü milletin efendisidir sözünü hayata geçiren gerçekten Adnan Menderes'tir. Ülkemizin yönetimini aldığında ülkemizde 16 bin traktör varken Menderes traktör sayısını 42 bine çıkarır. Böylece tarımda mekanize olmamızı sağlar. Artık makinelerle tarım yapılmaya başlanır böylece verim artar. Devrim denecek çalışmalar yapar ilk çimento fabrikasını kurar hatta çimento fabrikası sayılarını da artırır. Bugün bildiğimiz pek çok kurum onun döneminde ilk defa kurulmuştur. Gerçekten de Türkiye’ye çok fazla emeği olmuş bir başvekildir. Menderesin çok takdir ettiğim bir başka yönü bütün memlekette din ve vicdan özgürlüğünü sağlamıştır. Mesela Menderes döneminde devraldığı dönemde 4 tane olan İmam Hatip sayısı 10 sene içerisinde 16 ya çıkarılmıştır. Ondan önce ezan ‘Tanrı Uludur’ diye Türkçe okunmaktadır. Menderes geldiğinde Arapça esasına dayalı ezanın gelmesi için çalışmalar başlatır. Bugünde duyduğumuz gibi ezan Allah-u Ekber nidalarıyla okunmaya başlanır. Bu emekler çok büyük emeklerdir. Milletin dini hissiyatını tesis etmek için Adnan Menderes var gücü ile çalışmıştır” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39