• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu
HOLLANDA'DA 'YÜKSEKÖĞRETİMDE LİDERLİK VE 3. NESİL ÜNİVERSİTELER' FORUMU

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN BEĞENİ YAPIN FACEBOOK SAYFASI HABER TAKİP SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

Maastricht Üniversitesi’ndeki Forum’da AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Dünyadaki üniversite sistemlerindeki gelişmeler ve yeni yaklaşımlar” konulu seminer verdi. 


Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Hollanda’da Maastricht Üniversitesi’nde düzenlenen “Yükseköğretimde Liderlik ve 3. Nesil Üniversiteler” forumuna katılarak, “Dünyadaki üniversite sistemlerindeki gelişmeler ve yeni yaklaşımlar” konulu seminer verdi.

Forum, Hollanda’da devlet üniversitesi olan ve uluslararası eğitime verdiği önemle tanınan Maastricht Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlendi. Foruma konuşmacı olarak davet edilen AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, aralarında bir çok ünlü siyasetçi, eğitim uzmanı ve akademisyenlerin de bulunduğu katılımcılara, “Dünyadaki üniversite sistemlerindeki gelişmeler ve yeni yaklaşımlar” konulu seminer verdi. Rektör Sabuncuoğlu seminerde,

günümüzde yükseköğretim sistemlerinin artık tıkanma noktasına geldiğini belirterek, yüksek öğretim sistemlerinde yaşanan sorunları ve üçüncü nesil üniversite kavramı çerçevesinde sunulan çözüm önerilerini paylaştı.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, toplumsal faydanın üniversitelerin temel fonksiyonu olarak ortaya çıktığını, dünyanın geldiği nokta itibariyle üniversitelerin bilgiyi teknolojiye çevirerek toplumsal faydaya dönüştürmesinin gerekli olduğunu kaydetti. Seminerde Abdullah Gül Üniversitesi hakkında da bilgi veren Sabuncuoğlu, yeni bir üniversite olduklarını, eğitim ve araştırmasını toplum yararına dönüştüren, küresel sorunlara çözüm arayan üçüncü nesil bir araştırma üniversitesi olmayı hedeflediklerini söyledi.
Foruma Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan, Hollanda Senatosu Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı René van der Linden,

Almanya Eğitim ve Araştırmadan Sorumlu Eski Bakanı Dr. Jürgen Rüttgers, Maastricht Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Wim Naudé ve AGÜ Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39