• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

AGÜ'DEN ÖĞRENCİLERE KAYIT HEDİYESİ

AGÜ'DEN ÖĞRENCİLERE KAYIT HEDİYESİ
Kayseri'de bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), kayıt yaptıran öğrencilere tablet ve dizüstü bilgisayar hediye ediyor.
Türkiye genelinde üniversitelere kayıtlar başladı. Kayıtlarla birlikte bazı üniversiteler, öğrencilerine çeşitli hediyeler ve promosyonlar veriyor. AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, kayıtlarla ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin bu yıl eğitim ve öğretim hayatına geçtiğini ifade ederek, ''İlk öğrencilerimizi de bu yıl aldık. Üniversite bünyesinde açtığımız 6 bölüme, ÖSS sonuçlarına göre ilk 26 bin içinden öğrencilerimizi alıyoruz. Üniversitemizde eğitim tamamen İngilizce. İngilizce eğitim veren 4'üncü devlet üniversitesiyiz. Hazırlığa ve İngilizce eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu nedenle Ağustos ayının son haftasında öğrencilerimizi kampüsümüze davet ettik. Şimdi onların kayıtlarını yapıyoruz. Eski Sümerbank Fabrikası'nı 1 ay gibi kısa bir sürede içinde yaşanabilir hale getirip, öğrencilerimizle buluştuk'' dedi.

TABLET VE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE
AGÜ'ye kayıt yaptıran öğrencilere tablet ya da dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini bildiren Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ''Öğrencilerimize söz vermiş olduğumuz ipadlerini ve laptoplarını veriyoruz. Diğer bilgi setlerini de veriyoruz. İlerleyen günlerde diğer etkinliklerimizi de öğrencilerimizle birlikte yapacağız. Hem üniversite yaşantısına hem de Kayseri'ye daha çabuk alışabilmelerini sağlamak için güzel bir oryantasyon programımız var'' diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ÖSS'de başarılı olan öğrenciler arasından kendi üniversitelerini tercih eden 120 öğrencinin kayıt işlemlerinin sürdüğünü belirterek, ''Böylesine başarılı bir ÖSS performansında olan öğrencilerin bizi tercih etmelerinde hangi faktörlerin etkili olduğunu biz de araştıracağız. Yani tercih edilmemizde televizyon reklamları mı katkısı oldu yoksa verdiğimiz hediyelerin mi etkisi vardı, yoksa öğrenciler ve aileleri bizim vizyonumuza mı inandılar. Bunları araştırıyoruz. Kim bizi niye seçti, seçmeyen de bizi niye seçmedi? Bunu araştıracağız. Araştırmalara önümüzdeki hafta başlıyoruz. Önümüzdeki yılın planlamasını da bu araştırma sonuçlarına göre yapacağız'' şeklinde konuştu.
Üniversitedeki eğitimin bir parçası olarak, öğrencilerini Amerika'ya da götüreceklerini kaydeden Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ''Öğrencilerimizi, yeni yılla birlikte Amerika'ya götüreceğiz. Öğrencilerimiz, eğitimlerinin bir bölümünü Amerika'da geçirecekler'' ifadelerini kullandı.
Yerli ve yabancı uyruklu, çok çeşitli ülkelerden gelen öğretim üyeleriyle kaliteli bir öğretim kadrosu oluşturduklarını da vurgulayan Sabuncuoğlu, dünya çapında iyi bir üniversitenin temellerini attıklarını kaydetti. Sabuncuoğlu, ''İleride inşallah Türkiye ve Kayseri bizimle gurur duyacak'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39