• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırdılar

Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırdılar
Gazeteci Ahmet Hakan Teşvikiye'de bulunan evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Ahmet Hakan'ın burnunda ve kaburgasında kırıklar olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Gazeteci- Yazar Ahmet Hakan, CNN Türk'teki programının ardından evine gittiği sırada saat 00.35 sıralarında kimliği belirsiz 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırganların araçla evin önüne geldikleri ve bir kişinin Ahmet Hakan'ın korumasına diğer 3 kişinin ise Ahmet Hakan'a saldırdığı belirtildi. Saldırı sonrası saldırganlar 34 VY 7765 plakalı araçla olay yerinden hızla uzaklaştı. Ahmet Hakan'ın durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler ünlü gazeteciyi Şişli'de bulunan Amerikan Hastanesi'ne götürdü. Ahmet Hakan'ın hastanede yoğun bakıma alındığı ancak bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Ahmet Hakan'ın saldırıya uğradığını haber alan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından ve Eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök başta olmak üzere birçok isim hastaneye akın etti.

Hastane önünde bekleyen gazetecilere açıklamada bulunan Ertuğrul Özkök; "Arkadaşımınızın bu olayı hafif yaralarla atlatması olayın vahametini ortadan kaldırmıyor. Bu hepimizin üzerinde çok ciddi şekilde düşünmemiz gereken bir olaydır. Yani bunu sadece Hürriyet'e, CNN'e, Doğan Grubu'nun bir elamanına yapılmış bir saldırı olarak görürsek yanılırız. Biz Hürriyetçiler böyle saldırılara, kötü bir kelime olacak ama alışığız. Bir genel yayın yönetmenimizi kurban verdik terör saldırılarına, birçok saldırıya uğradık. Bu olay daha kötü olayların bence ilk habercisi. Eğer toplum olarak, bütün siyasiler olarak, bütün medya olarak böyle bir saldırıya karşı gerekn refleksi göstermez, gereken cevabı vermezsek ileride bunun Türkiye'ye maliyeti daha kötü olabilir." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı ve CNN Türk Tarafsız Bölge Programı Sunucusu Ahmet Hakan'a saldırdıkları iddia edilen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olayın ardından yaklaşık 6 saat sonra Ahmet Hakan'a saldırdığı iddia edilen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Zanlılar Gayrettepe’de bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlıların sorgusu devam ediyor. Öte yandan, zanlıların kullandığı araç Asayiş Şube Müdürlüğü’nün önüne getirilerek olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelemeye alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39