• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

AK GENÇLİK TANIŞMA TOPLANTISI

AK GENÇLİK TANIŞMA TOPLANTISI
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ: “AK PARTİ YER ALTINDAKİLERİ İÇERİ DOLDURDU”
Erciyes Üniversitesi AK Gençlik grubunun tanışma toplantısına katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin ülke için en büyük hizmetinin, zamanında yer altına sığınıp milletin başına çorap örenleri içeri doldurması olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesindeki bir kafede düzenlenen tanışma toplantısına programa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve AK Parti Kayseri teşkilatı katıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Demokrasi önceden beri devam ediyor diyelim ama çok partili sistem 1946 ile başladı. Millet kimleri seçti bakıyor musunuz? Hep kendine benzeyenleri seçti. Kendi gibi olanları seçti. Bu Menderes ile başlayan bir çizgi. Fakat bir güruh vardı ki bunlar yer altında teşkilatlanmıştı, içinde sağcısı da solcusu da vardı. Uç tarafında komünisti de vardı, geri kalanı da vardı. Bunların hepsi devlette görevliydiler, milletin seçtiklerinin başına çorap örebilmek için oyunlar yaparlardı.




Yeraltı dünyası bunlarla beraberdi. İşte o yeraltına sığınmış olan yılanları, çiyanları, milletin başına çorap örenleri, faili meçhulleri işleyenleri, garibanları gidip tarlalarda öldürenleri, o belalı herkesin korktuğu tipleri açığa çıkardılar ve içeri doldurdular. AK Parti'nin yapmış olduğu en büyük 3 iyilikten birisi ülkenin gözle görülen refahı, her bir alanda iyileşme, diğeri her kademede milletin kendini temsil edebilme gücü üçüncüsü de o yeraltı dünyasının pisliklerini açığa çıkartmak. Eskiler bilmiyorlar mıydı, biliyorlardı. Bunu hangi başbakan bilmiyordu, rahmetli Ecevit de biliyordu, rahmetli Özal ile Erbakan da biliyordu fakat güçleri yetmiyordu. Hiç kimse bu pisliklere karşı ayakta duramıyordu ve onlara karşı savaşma cesaretini gösteremiyordu. Bugün şükür Allah'a o kötülüklerden kurtulduk.” ifadelerini kullandı.

1970’li yılların sonuna doğru öğrenci olaylarının içinde yer aldıklarını belirten Özhaseki, “Bugün buraya geldiniz. Hepinizin bir gayretin içindesiniz ve içinizde bir sancı var. Allah bunu elinizden almasın bunu devam ettirin ama iyilik ile devam ettirin. İnsanlara merhamet ile yaklaşarak devam ettirin. Kötülük ile gelenler bile sizin merhametinizden kendilerine yer bulsunlar. Size kötülük ile yaklaşanlar bile sizin merhametinizin karşısında erisin. Siz dostluk yapmaya iyiliği söylemeye, sevgi iklimini ve atmosferini oluşturmaya devam edin. Kavgadan kimseye bir şey gelmez. Dün biz bu olayları yaşadık. 1970'li yılların sonuna doğru o öğrenci olaylarının içinde yer aldık. Tabi biz sağdaydık o zaman. Solda da gençler vardı. Emin olun tanıdığım bütün insanlar iyi niyetliydi.




Herkes bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyordu ama birileri de bundan istifade etmeye gayret ediyordu. O savaş ortamını çıkartmaya çalışıyordu. O savaş ortamında bir gün birileri geldiler ihtilaller yaptılar, iyi niyetli gençlerin bir kısmını astılar. Bir kısmını hapishanelerde süründürdüler, işkencelerle sakat bıraktılar. Olan kime oldu, bize oldu, gençlere oldu. O kötü insanlar da kötü emellerine ulaştılar. Cenab-ı Allah o kötü insanlardan hesabını sorsun. Bu dünyada soruluyor ayrı bir şey. Bu oyunlara bir daha gelmeyelim. Etrafımız sevgi saçalım, dostluk gösterelim ve o sevgi iklimini her yerde yaymaya çalışalım.” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39