• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Ak Parti Aday Adayları Bu Tarihe Dikkat!

Ak Parti Aday Adayları Bu Tarihe Dikkat!
AK Parti'de aday adaylarının milletvekili listelerine girebilmesi için ilk aşama 6 Mart Cuma günü başlıyor.

7 Haziran seçimleri için geçen hafta sonunda aday adaylarıyla ilgili teşkilat temayül yoklamalarını tamamlayan AK Parti’de ikinci aşama bu hafta sonundan itibaren başlıyor.  6 bin 223 aday adayının başvuruları 6 Mart Cuma gününden itibaren partide değerlendirilmeye alınıyor.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulacak komisyonlarda aday adayları ile mülâkat yapılacak. Bir anlamda ilk eleme sürecinin gerçekleştirileceği  10’dan fazla komisyonda, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de görev alacak. 6 – 15 Mart arasında çalışacak olan komisyonlar daha sonra adaylarla ilgili raporlarını oluşturacak.

KARARI ÜST KOMİSYON VERECEK

AK Parti bu seçimlerde teşkilat yoklaması ve kamuoyu yoklamalarına ek olarak şehirlerde ayrıca sandık da kuruyor. Sivil toplum temsilcileri ve halkın adaylar hakkında görüşünü almak için kurulacak sandıklardan gelen sonuçlar, alt komisyon raporlarıyla birlikte Üst Komisyona sunulacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, 23 Mart-6 Nisan'da listelere son şeklini verecek. Her aday belirleme sürecinde olduğu gibi bu sefer de üst komisyon çalışmalarının sürdürüldüğü bölüme, komisyon üyesi olmayan kimsenin girmesine izin verilmeyecek.
Listeler 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 14 Nisan'da ise geçici listeler, Resmi Gazete'de ilan edilecek. 24 Nisan'da da kesin listeler yayınlanmış olacak.

BEYANNAME VE KAMPANYA İÇİN DE ÇALIŞILIYOR

AKP’nin seçim beyannamesi ve kampanyası için de iki ayrı ekip tarafından çalışma yürütülüyor. Her iki ekibin başında da Parti Sözcüsü, Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay var.

Şubat ayı başında Afyon’da iki günlük bir kampa giren ekipte AK Parti’nin seçim kampanyalarını yürüten ARTER Reklam Ajansı ile kamuoyu araştırmalarını yapan araştırma şirketi ANAR yetkilileri de yer aldı. Kampanyanın  çerçevesi o toplantıda belirlendi.  Seçim söylemi, slogan, billboard, televizyon ve gazete reklamları ile şarkılar için çalışma başlatıldı.

AK Parti'de kampanya tanıtımın 15 Nisan’da yapılması bekleniyor.Daha öncekilerden farklı olarak parti bu kez kampanya tanıtımını 7 bölgeye yayacak. Her bölgede  hem adayların, hem de beyannamenin tanıtılacağı toplantılar yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39