• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Ak Parti Genel Merkezi'nde Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından hazırlanıp sunulan:

Ak Parti Genel Merkezi'nde Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından hazırlanıp sunulan:
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geçtiğimiz hafta Almanya'daydı. Amerika'dan döner dönmez Almanya'ya giden Kurtulmuş'a ilgi hayli yoğun oldu. Numan Kurtulmuş Almanya'nın önde gelen sivil toplum örgütleri, iş adamları ve Alman siyasileriyle ayrı ayrı toplantılar yaptı.

Almanya'nın dünya markası olmuş büyük sanayi kuruluşlarının sahipleri Türkiye ekonomisini Kurtulmuş'tan dinlediler. Alman basın mensuplarıyla da bir araya gelen Kurtulmuş'a Orta Doğu'daki gelişmeler, Türk ekonomisinin geleceği gibi konularda sorular soruldu. Basın mensuplarıyla Türkçe, iş adamları ve diğerleriyle tamamen İngilizce konuştu.

Ama en çok sorulan soru ise istikrar devam edecek mi ve 2014 yılında yapılacak yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Kim cumhurbaşkanı olur, kim Köşk'e çıkar, kim Ak Parti'ye Genel Başkan olur türü sorular soruldu. Kurtulmuş ise 'Ak Parti'ye kim genel başkan olursa olsun isimlerin önemi yok. Önemli olan Ak Parti'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da reformcu politikalarına devam etmesidir. Ak Parti ve Başbakanımız sayesinde ülkemiz 10 yıl içinde dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmuştur. O nedenle reforma, değişime ve köklü hizmetlere devam edeceğiz' dedi.

Sadece 250 PKK'lının

sabıka kaydı varmış…

Ak Parti Genel Merkezi'nde Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından hazırlanıp sunulan 'Anadolu Soruyor' adlı programı takip ettim. Programda Anadolu kanallarının temsilcileri sorular soruyorlar. Konuk ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal idi.

Ünal'a bir yerel televizyon kanalı temsilcisi şu soruyu sordu. 'Efendim PKK'lılar normal hayata dönecekler mi? Aramıza katılacaklar mı? Bu konuda ne söylersiniz?'

Mahir Ünal ise ilginç bir cevap verdi. 'Sevgili kardeşim suça karışmış, sabıka kaydı olan hiçbir terörist aramıza dönemez. Bu konuda hükümetin bir tavizi ya da affı yoktur. Ancak kamuoyunda bilindiği ya da söylendiği gibi binlerce sabıkalı terörist yoktur. Emniyet kayıtlarına göre 250 civarında sabıkalı terörist vardır.

Bunların dışında dağa çıkmış ve suça karışmamış kişiler varsa onların aramıza dönmesinde ne gibi bir mahzur olabilir? Bizim amacımız insanları dağdan indirerek demokratik mekanizma içerisinde haklarını aramalarıdır.'

Bu sözler gerçekten bana ilginç geldi. Kamuoyunda o kadar çok bilgi kirliliği var ki… Sanki dağda milyonlarca terörist var. Ne güzel işte… Suça bulaşmamış insanımız daha fazla…

RTÜK ihaleleri iptal mi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK'ün tematik kanal ihalesi iptal edildi. Ankara 1. Bölge İdare Mahkemesi RTÜK'ün tematik kanal ihalesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. İhalede 11 SD tematik yayın lisansı, 3 HD tematik yayın lisansı verilmişti.

Bu iptalden sonra acaba karasal yayınların ihalesi de iptal olacak mı diye sorulmaya başlandı. Yakında yerel televizyonların ve arkasından da radyoların ihaleleri iptal olur mu merakı var. Aslında RTÜK ihalelere iyi başlamıştı. Oldukça iyi rakamlara ulusal ve bölgesel televizyon ihalesini yaptılar. Ancak bu tematik yayın ihalesinin iptali kafaları karıştırdı. Karasal yayınların anlamının kalmadığının düşünüldüğü şu günlerde bu iptaller belirsizlik yaratıyor.

Genç İzmit Ödülleri

İzmit Belediyesi 15-25 yaş arası gençlerin başarısını teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla bilim, kültür, sanat, eğitim, spor, bilim, girişimcilik ve gönüllülük kategorilerinde Genç İzmit Ödülleri Yarışması düzenledi.

Bireysel başarının topluma ve şehre sunulan bir katkı olduğunu düşünüyorlar. Ben de eğitim kategorisinde jüri üyesiydim. Birçok dosya inceleyip not verdim. Kocaeli Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Merve KARATAŞ beni duygulandırdı. Aylarca, dershaneye gitme imkânı bulamayan ortaöğretim öğrencilerine hafta içi her gün ikişer saat gönüllü Türkçe etütleri vermiş.

Merve KARATAŞ Allah yolunu açık etsin. Senin gibileri gördükçe ve duydukça yaşama sevincim artıyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN sizi de yürekten tebrik ediyorum. Bu sene ilk defa düzenlenen bu yarışmaya gelecek sene eminim başvurmak isteyenler çığ gibi artacak.

Sayın Cumhurbaşkanı da aslında bunu Türkiye çapında ele alsa yani Genç Türkiye Ödülleri adıyla yapsa ne kadar güzel ve anlamlı olur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39