• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AK Parti geri adım atmayacak

AK Parti geri adım atmayacak
AK Parti, teröre destek veren HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında ısrar edecek.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

AK Parti’nin sürpriz dokunulmazlık adımına ilişkin Anayasa değişikliğinin önümüzdeki hafta meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. Muhalefetten değişikliğe destek gelmemesi durumunda da AK Parti, teröre açıkça destek veren HDP’lilerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda geri adım atmayacak.

AK Parti kurmayları, önümüzdeki hafta Anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmayı ve gerekirse hafta sonu dâhil Genel Kurul’u çalıştırılarak teklifi yasalaştırmayı hedefliyor. AK Parti’nin milletvekili sayısı tek başına Anayasa değişikliğine imkân tanımıyor.

Bu nedenle Anayasa değişikliği için gerekli olan 367 sayısına ulaşmak için muhalefetin destek vermesi zorunlu.

AK Parti’nin hedefi bu desteği alıp, bir hafta içinde Anayasa değişikliği sürecini tamamlamak. Diğer partilerden destek gelmemesi durumunda ise meclis çalışmalarının tıkanmaması için, AK Parti tüm dokunulmazlık dosyalarını ele almaktan vazgeçecek.

Ancak AK Parti, HDP’lilerin terörle ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasından taviz vermeyecek. AK Parti kurmayları, “Gerekirse Meclis’i 24 saat çalıştırıp teröre açıkça destek veren HDP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldırırız. Çünkü AB ile yürütülen müzakerelerde çıkarılması gereken düzenlemeler var. Bunları Nisan sonuna kadar yetiştirmemiz gerekiyor. Meclis gerekirse fazla mesai yapacak” görüşüne dile getirdi.

TASNİF YAPILIYOR
Öte yandan, dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa-Adalet Karma Komisyonu uzmanları, 507 dosya ile ilgili tasnif işlemi yapmaya başladı. Dosyalar içeriğinde yer alan suçlara göre bir tasnif işlemine tabi tutulacak. Anayasa değişikliği yapılamazsa, HDP’lilerin terör suçlarının yer aldığı dosyalar hızla komisyon gündemine alınacak ve dokunulmazlıklarının kaldırılması süreci başlatılacak.

Yücel Kayaoğlu - TÜRKİYE GAZETESİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39