• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ  ELİTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, yayınladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, yayınladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Elitaş, 23 Nisan'ın millet iradesinin ortaya çıktığı gün olduğunu ifade ettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Türk milletinin iradesinin ortaya konması açısından büyük önem taşımaktadır. 23 Nisan tarihinde yalnızca meclis açılmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de atılmıştır. Yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, millet iradesi üzerine kurulacağının en önemli göstergesi daha ordu bile ortada yokken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıdır. Bu çok önemli bir gelişmedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, millet iradesinin önemini çok iyi bildiği için Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından itibaren en önemli iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını görmüştür. Atatürk, millet iradesinin tecelligahı olarak gördüğü mecliste, savaşın en zor günlerinde bile buradan karar çıkararak uygulama yoluna gitmiş, asla millet iradesi dışında bir tavır ortaya koymamıştır. Bu tavrını da ömrünün sonuna kadar hep sürdürmüş, meclis iradesini üstün tuttuğunu her zaman açık bir şekilde göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti için böylesine büyük önemi olan bir günü, Türk çocukları ile birlikte tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu müstesna güne Türk çocuklarının sahip çıkmasını istemiştir. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını birlikte kutlamak için yıllardır ülkemize gelen ve misafirimiz olan dünya çocukları bu gururlu günümüzde bizimle olmaktadırlar. Bu nedenle sevincimiz bir kat daha artmaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocukların iştirakiyle dünya barışına katkı sağlayacağına inanıyor, Yüce Milletimizin bayramını kutluyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39