• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

AK Parti hükümetini Damat Ferit Paşa hükümetine benzeten Halaçoğlu:

AK Parti hükümetini Damat Ferit Paşa hükümetine benzeten Halaçoğlu:
“ÇIKARILMAK İSTENEN İÇ GÜVENLİK YASA TASARISIYLA TOPLUM BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR” “ÜLKENİN GÜNEYDOĞUSU TÜRKİYE’NİN HAKİMİYETİNDE DEĞİL” “BUNLAR DAMAT FERİT HÜKÜMETİ GİBİ DAVRANIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, il başkanlığına seçilen Baki Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Halaçoğlu, “Çıkarılmak istenen iç güvenlik yasa tasarısı ile toplum baskı altına alınmaya çalışılıyor” dedi. 
Yapılan ziyarette konuşan MHP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “İnşallah yeni bir heyecan ve gücü ile Kayseri’de layık olduğu yerde yer alacaktır diye düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak birleştirici olacağız. Bu gayretlerin sonucunu 7 Haziran’da alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Halaçoğlu ayrıca, gerçekten 7 Haziran seçimlerini Türkiye için dönüm noktası olarak adlandırabileceklerini belirterek "Mücadele sadece terörle değil işte daha dün başlaması gereken iç güvenlik yasa tasarısı TBMM’ye getirildi ama görüşülmedi. Yarından sonra gündeme alınacak. Bu yasa içeriği çok farklı bir yasa. Bu ifade özgürlüğünü kısıtlayacak maddelerle dolu. Jandarma siyasallaştırılacak. Ülkenin Güneydoğusu Türkiye’nin hakimiyetinde değil. Cizre’de trafik polislerine önceden 20 litre benzin verilirken artık 6 litre benzin veriliyor. Polislerin gezmesi istenmiyor. Türkiye Cumhuriyeti bu duruma sessiz kalmaktadır. Orada objektif bir seçim yapılabileceği nasıl söylenebilir? Orada objektif bir seçim söz konusu değil” diye konuştu.


Sözlerini sürdüren Halaçoğlu, “Bilindiği üzere kanunda yer alan maddeler var. İşte molotof atanların cezası 4 yıldan başlıyor. Peki bunlar şimdiye kadar neden uygulanmadı? Çıkarılmak istenen yasa tasarısı ile insanlar hakim kararı olmadan dinlenebilecek. Çıkarılmak istenen iç güvenlik yasa tasarısı ile toplum baskı altına alınmaya çalışılıyor. Valilere olağanüstü hal yetkisi verilmek isteniyor. Bunlar Anayasaya aykırıdır. Hukuk devletlerinde bu durum meclis yetkisindedir” ifadelerini kullandı.

BUNLAR MİLLİ MÜCADELEYE KARŞI ÇIKANLARLA AYNI KATEGORİDEDİR
AK Parti hükümetini Damat Ferit Paşa hükümetine benzeten Halaçoğlu, şunları söyledi: “Bunlar Damat Ferit hükümeti gibi davranıyor. Damat Ferit zamanında da 1919 yılında Jandarma İçişleri Bakanlığına bağlanmaya çalışılıyordu. O zaman buna karşı çıkılmıştı. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bundan dolayı bu yasaya karşı çıkıyoruz. Puşi ve molotofla ilgili yasa çıkartsınlar 1 saatte onaylayalım. Bunlara karşı Türk milleti mücadele vermek zorundadır. Bunları göz önüne aldığımız zaman Türkiye’nin bu hallere düştüğü durumu iyi görmeliyiz. Bunlar Milli Mücadeleye karşı çıkanlarla aynı kategoridedir” 
‘Bu ülkeyi yıkmak için herşeyi yapıyorlar’ diyen Halaçoğlu, fabrikaların yabancılara satıldığını, bankaların 3 banka dışında hepsinin yabancılara satıldığını söyledi. Fabrikaların elden çıkarıldığını anlatan Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orduyu tahrip ettiler. Ergenekon, Balyoz dediler. Sonra paralel yapı dediler. Bu ülke bizim ülkemiz. Bunların değil. Bunlar bu ülkeyi sevmiyor. Onlar milliyetçiliği ayaklar altına almaya çalışıyor. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki; biz bu ülkenin vatandaşı olan herkesi kucaklayacağız.” 


Halaçoğlu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisinde çıkan kavgayla ilgili olarak da ‘Meclis gaziydi tam gazi oldu” değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39