• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

AK PARTİ İÇİNDE BAŞKA BAŞBAKAN ADAYI OLAMAZMI NEDEN GÜL SORUSU

AK PARTİ İÇİNDE BAŞKA BAŞBAKAN ADAYI OLAMAZMI NEDEN GÜL SORUSU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı, Twitter kararı nedeniyle eleştiren Şahin, Kılıç'a "her aferin diyene bir tas ayran içerseniz şişip kalırsınız" dedi. Şahin "Twitter'ın ardından Youtube'a erişim engeli de bireysel başvuru ile kalkarsa mağduriyet artar" diye de ekledi. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ile ilgili de "saldırıyı kendimize yapılmış sayıyoruz" diyen Mehmet Ali Şahin, olayla ilgili "sorun, birçok sorunu da içinde barındırıyor." Yorumunu yaptı. YSK tarafından A Haber'e verilen 28 yayın durdurma kararını de değerlendiren Şahin, YSK'da yayınları takip eden bir birim olmadığına dikkat çekerek, RTÜK uzmanlarının ihlal yok raporuna rağmen yayın durdurulmasının "haksız bir karar olarak değerlendirilebileceğini" ifade etti.

"SALDIRIYI KENDİMİZE YAPILMIŞ SAYIYORUZ"
Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırı, Türkiye'de siyaset kurumuna, meclise, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Parlamentonun üyeleri olarak kendimize de yapılmış sayıyoruz. o yüzden de şiddetle kınadık. Bireysel bir saldırı mıdır, arkasında kimler vardır, bunların ciddi bir şekilde araştırılması lazım, sanıyorum ki şu anda yetkili merciler bu çalışmayı yapıyorlardır Eğer gerçekten planlı bir saldırı mahiyetindeyse bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Bunu ortaya çıkaracak olan da Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet birimlerimizdir.

Saldıranın AK Parti üyesi olduğunu ben de yeni öğrendim. Bizim 9 milyonu aşkın üyemiz var. Bizde iki türlü üye yapılır. Teşkilatlarımız toplantı yaparlar ev sohbetleri yaparlar, orada üye olmak isteyenler nüfus cüzdanlarını verip,üye giriş beyannamesini doldurup üye olur. Bir de vatandaş teşkilata gidip ben üye olmak istiyorum diyerek üye olur. Merak ettiğim husus bu kişi nasıl üye olmuştur? kendisi giderek üye olmuş ise üzerine farklı şekilde gidilmesinde yarar var. Soruşturulurken bu yönü de ihmal edilmemeli. Bir kişi bilmem kaç kez sabıkalı, bu kişinin bir partiye üye olmak isteği olduğunda hemen üye yapmak mı gerekir, yoksa öncesinde Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü'nden bilgi alarak mı üye yapmak gerekir. Meclise nasıl girdi? Böylesine sabıkası olan bir kişi meclise nüfus cüzdanını vererek girebilir mi? sorun, birçok sorunu da içinde barındırıyor.

YOUTUBE İÇİN DE BENZER KARAR ÇIKARSA, AYM ÖNÜNDE BİREYSEL BAŞVURU SIRASI OLUR
Sayın Haşim Kılıç'ı çok yakinen tanıyorum kendisi Anaysa Mahkemesi üyesiyken de başkanken de, gerçekten demokratik tavrıyla temel hak ve özgürlüklere olan olumlu yaklaşımıyla kamuoyunun haklı takdirini kazanmıştır. Dolayısıyla onun başında bulunduğu Anayasa Mahkemesi'nin bu tip basit ve tartışılır kararlar vermemesi gerekir. Asıl mağdur olanlar kişilik hakları saldırıya uğrayan insanlardır, özel hayatı ihlal edilmiş olan insanlardır. Youtube'da da böyle bir karar çıkarsa mağduriyet artacak. O zaman mahkemeden her hangi bir sayfanın kapatılması için karar almış olan yüzlerce binlerce kişi Anayasa Mahkemesine gelecek bireysel haklarının ihlal edildiği sebebiyle başvuracaklar. Anayasa Mahkemesi bir takım çevrelerden aferin almak için, Anadolu'da şöyle bir söz vardır her aferin diyene bir tas ayran içerseniz şişip kalırsınız.Her aferin diyene bir tas ayran içiyor Anayasa Mahkemesi bir gün şişip kalacak, Anayasa Mahkemesi'nin önünde bireysel başvuruda bulunmak için insanlar sıraya girecekler.

"YSK'DA YAYINLARI TAKİP EDEN BİRİM YOK. RTÜK İHMAL YOK DEMİŞ, BU TARTIŞILIR"
Bir yayın kuruluşunun seçim yasaklarını ihlal edip etmediğini inceleyecek YSK nezdinde herhangi bir birim yok. bu yayınları takip eden bir uzmanlar heyeti yok YSK'da. Yüksek Seçim Kurulu bu kararı RTÜK uzmanlarının verdiği raporlara göre veriyor. Benim öğrendiği kadarıyla, RTÜK'ün uzmanları A Haber kanalıyla ilgili bir ihlalin olmadığı şeklinde rapor vermiş olduğu halde böyle bir yayın durdurma kararı verdiğini biliyorum. Bu tartışılır tabi. Uzmanlar burada bir ihlal yok, seçim yasaklarına bir aykırılık yok diye bir rapor vermişlerse, başka da bir inceleme raporu ellerinde olmadığına göre kendilerinin de böyle bir heyeti olmadığına göre aksi, yönde karar vermiş olması tabi ki tartışılır. Haksız bir karar olarak değerlendirilebilir.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39