• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Ak Parti İl Başkanı Özden: Mhp ve Chp Milletten Ümidini Kesti

Ak Parti İl Başkanı Özden: Mhp ve Chp Milletten Ümidini Kesti
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Milliyetçi Hareket Partisi’nin uzun süre Kayseri gündemini meşgul eden Mehmet Özhaseki’nin AK Parti Milletvekili adaylığına yönelik itirazı ve bu itiraz üzerine verilen kararla ilgili bir açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden şöyle konuştu: “MHP İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy, Sayın Milletvekili Adayımız Mehmet Özhaseki’nin KCETAŞ’dan istifa etmemesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, konuyu inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı MHP’nin beyanlarını afaki beyan, soyut iddia, yersiz yakınma ve abartılı yorum olarak değerlendirmişti. Yargı’nın bu kararından ders çıkarmayan MHP, Sayın Mehmet Özhaseki’nin 10 Şubat tarihine kadar KCETAŞ’dan istifa etmediği gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvurdu. Üstelik MHP’nin yanlış yöne giden vagonuna son anda CHP de takıldı. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın İl Seçim Kurulu’na KCETAŞ’daki sendika ortaklığı nedeniyle yapmış oldukları itiraz İl Seçim Kurulu Başkanı Buket Sicimgiller ve İl Seçim Kurulu Üyelerince karara bağlandı. İl Seçim Kurulu’ndan MHP ve CHP İl başkanlarına da gönderilen kararda şu ifadelere yer verildi: ‘2839 Sayılı Milletvekili Seçim Yasasının adaylık için görevden çekilmesi gerekenler başlıklı 18. Maddesindeki amacın sendikayı temsilen şirket yönetimine seçilen kişilerin aday olmaları halinde çekilmelerinin sağlanması olduğu, Mehmet Özhaseki’nin Elektrik Şirketinde sendika hissesini temsilen yönetici olmadığı, sonuç olarak Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi’nin Türk Ticaret Yasasına göre kurulmuş bir şirket olup kamuya ait olmadığı, bu nitelikteki bir şirketin yönetiminde görev alınmasının, Tes-İş sendikasının bu şirkete ortak olmasının milletvekili adaylığına engel bir durum olmadığı, itiraz dilekçeleri ve eklerindeki belgeler ile T.C. Yüksek seçim Kurulu Başkanlığı'nın 5 Ocak 2015 günlü 6 sayılı kararından anlaşıldığından itirazın reddine karar verilmesi gerektiği kanısına varılmıştır. Sonuç olarak; açıklanan nedenlerle MHP Kayseri İl Teşkilatı, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan tarafından Mehmet Özhaseki’nin milletvekili adaylığına yapılan itirazın reddine oybirliği ile karar verildi.’

ff-001.jpg


“MHP VE CHP MİLLETTEN ÜMİDİNİ KESTİ”
Partimiz bundan önce olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de Türkiye genelinde ve Kayseri’de büyük başarı elde edecektir. Hedefimiz Kayseri’de 9 milletvekilliğini kazanmaktır.
Seçimlerden ne denli başarılı çıkacağımızı MHP ve İl Seçim Kuruluna yapılan itirazda MHP vagonuna tutunan CHP çok iyi bilmektedir. Bu yüzden de sandık sonuçlarını etkilemek için türlü türlü, çeşit çeşit oyunlara başvurmaya çalışmaktadırlar. Sayın Mehmet Özhaseki AK Parti Milletvekili Adayıdır. Sayın Özhaseki ile birlikte birbirinden kıymetli 9 adayımızla seçimlere hazırlanıyoruz. Biz AK Parti olarak MHP ve CHP’nin adaylarına karışmıyoruz. Hiçbir adaya yönelik haksız itiraza, iftira ve ithamlara girmiyoruz. Biz sadece ve sadece “şehrimize, halkımıza ve ülkemize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz”in derdindeyiz. Hemşerilerimizin, muhalefetin bu tavrına 7 Haziran’da gerekli cevabı vereceğinden kuşkumuz yok. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39