• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya:

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya:
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "2023 yılında Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapsın kişi başına milli gelirimizin de 25 bin dolar"..
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantısında konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "2023 yılında Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapsın kişi başına milli gelirimizin de 25 bin dolar olmasını istiyoruz" dedi.

Hilton Otelde yapılan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantısına, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya

ve çok sayıda davetli katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "Tabi biz 2012 yılında yapılan seçimlerle iktidara geldikten sonra ülkenin kaynaklarını harekete geçireceğimizi söylemiştik. Bugün itibariyle görüyoruz ki Türkiye hem Avrupa'da hem de dünyadaki birçok ülkeyi geride bıraktı. Bizim insan kaynağını harekete geçirirken aynı zamanda ekonomik büyüklüğe de nasıl ulaştık? Ekonomik büyüklüğe ulaşırken yerinde ve tespit edilmiş kaynakları harekete geçirerek, mesela sektör olarak hangi sektörleri teşvik etmek istiyorsak o sektörlere katkı sağlamaya çalıştık. Türkiye açısından en son baktığımızda stratejik ve teknolojik ürünlerin desteklenmesi bizim için son derece önemli. 2006 yılında çıkarttığımız bir kanunla kurduğumuz kalkınma ajanslarımız bölgesel olarak nerede ne ihtiyaç varsa onun birebir tespitlerini yaparak onların kalkınmasına katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

2023 hedeflerinin olduğunu kaydeden Öksüzkaya, "Yaklaşık 2 aylık bir süredir artık yatırım teşvik belgelerimizin takiplerini kalkınma ajanslarımız burada yerinde yapacaklar. Bizim şimdi 2023 hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapsın, kişi başına düşen milli gelirimizin de 25 bin dolar olsun istiyoruz. Bunun için hedeflerimizi birer birer yerine getirmemiz onun içinde çok çalışmamız gerekiyor. Şuanda 10 yıl gibi bir zamanımız kaldı" ifadelerini kullandı.

2012 hedeflerini biraz daha aşarak gerçekleştirdiklerini belirten Öksüzkaya, "Her geçen yıl ihracat hedefimize baktığımızda rekorlar kırarak gidiyoruz. 151.9 milyar dolar ihracat yaparak Türkiye rekorunu tekrardan kırmış olduk. İnşallah 2013 yılı hedeflerimize 158 milyar dolar ihracat hedefi koyarak o kriterler üzerinden bütçemizi hazırlamıştık. 1.570 trilyon dolar gayrisafi yurt içi hasıla hazırlığı yaparak bütçemizi de yapmış olduk ama biz bugünden inanıyoruz ki inşallah Türkiye 158 milyar dolar ihracatın üzerine kesinlikle çıkacak belki 160 milyar dolar ihracatı 2013 yılı içerisinde yakalayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Şerif Yılmaz ise, "KOBİ Mali destek programlarında, yönetim Başkanı ve üyesi sıfatıyla hiçbir kişiye ve kuruluşa ayrıcalık yapma şansımız yok. Oradaki tüm çalışmalarda bağımsız denetçilerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde alınan puanlara göre belirlenen kriterler, önceden yapılan değerlendirmeler sonucunda yönetim kurulunda böyle kişi veya kuruma bir ayrımcılık yapmadığımızı ifade etmek istiyorum. Aslında bizim bu konuyu Mali destek programının ötesinde bölgesel kalkınmayla ilgili ki bundan sonra bütün yapılacak olan çalışmalarda olacak olan 2014 - 2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu hazırlık çalışmaları bundan sonraki devletimizin yapmış olduğu tüm çalışmalarda ana kriter esas olarak alınacak. Yapılacak olan çalışmalar, yatırımlar, teşvikler, destekler bunun üzerine inşa edilecek. O nedenle öncelikle bu çalışmalarda ben tüm hemşehrilerimizin bize yardımcı olmalarını ve bu çalışmalara katkı sağlamalarını bekliyoruz.Bu çalışma sonucunda da inşallah ilimize ve bölgemize yönelik hayırlı bir hizmeti beraber gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Türkiye'nin 26 ajansımız içerisinde en büyük yüz ölçümüne sahip 60 bin kilometrekarede 47 ilçeye hizmet veriyor. Geçtiğimiz ay itibariyle tüm ilçelerimizde stratejik analiz toplantılarını ki her biri 1 gün sürüyor. Bu toplantıları tamamladık. Zannediyorum ki bunun Kayseri'ye çok faydası olacak. İl Özel İdarenin kapanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin sınırları genişliyor ve şuanda tüm ilçelerimizle ilgili detaylı çalışmalarımız var. Bu da yatırım yaparken hem kamunun hem de özel sektörün önünü açacak ölçüde bilgiler içeriyor. Bununla birlikte ajansımız bölge planı çalışmalarına başladı. Aslında bugün belki Mali destekleri anlatıyoruz ancak bölge planı benim şahsi kanaatim Mali desteklerden daha önemli. Çünkü hükumetimizin yeni çalışmaları kapsamında 2014 ve 2023 yıllarını kapsayan 10 yıllık kalkınma planı tarafımızca hazırlanacak. Bu gerçekten çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kayseri'yi farklı bir noktaya taşımak istediklerini söyleyen Palancıoğlu, "2010 ve 2011 yıllarında iki kez Mali destek programına 5 farklı konuda çıktık ve toplam 35 milyon TL'lik bir hibe dağıtmış olduk. Bu sene 20 milyon TL'lik bir Mali desteği ilk defa bu kadar büyük boyutta sunacağız ve bunun 15 milyon TL'sini özel sektör alacak. Tabi biz Kayseri'yi farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Kentin altyapısı hakikaten kamu kurumlarının özellikle Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla farklı bir noktaya geldi ama bunun katma değeri yüksek ürünler üreterek sanayiciler tarafından desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39