• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AHMET ÖKSÜZKAYA'NIN SURİYE AÇIKLAMASI

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AHMET ÖKSÜZKAYA'NIN SURİYE AÇIKLAMASI
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, “Esad yönetiminin bazı ülkeler tarafından desteklendiği açıkça belli. Bununla ilgili dün yapılan toplantıya da iki ülkenin katılmadığını görüyoruz” dedi.
Bir inşaat firmasının açılış programına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, “22 Haziran'da Suriye’de düşürülen uçağımızda bulunan pilotlarımıza ulaşıldı ve cenazeleri kaldırılmış oldu. Kendilerine Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Suriye ile ilgili dış siyaset devam ediyor. Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin çalışmaları devam ediyor. Suriye’nin bizim uçağımızı bile bile ve uluslararası karasularında düşürmesi Birleşmiş Milletlerin de tepkisini çekmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından kınanmış, özür dilemesi ve tazminat ödemesi istenmiştir” diye konuştu.
Suriye’nin uçağımızı bilmeden vurduğunu söylediğini belirten Öksüzkaya, “Tabii Suriye ile ilgili kendileri yaptıkları açıklamada bilmeden vurduklarını söylüyorlar ama telsiz konuşmalarından bu işlerin gerçek olmadığı bizim hükümetimiz tarafından ortaya çıkarıldı. İnşallah bununla ilgili son gelişmelerde Suriye’nin hem özür dilemesi hem de uluslararası sularda dış temayüllere uygun olmadan vurmuş olduğu uçağımızın tazmini yapması gerekmektedir. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız ve hükümetimiz gayretli çalışmalarını devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.
Esad yönetiminin bazı ülkeler tarafından desteklendiğini belirten Öksüzkaya, “Esad yönetiminin bazı ülkeler tarafından desteklendiği açıkça belli. Bununla ilgili dün yapılan toplantıya iki ülkenin katılmadığını görüyoruz. Suriye’ye yaptırımlar konusunda Birleşmiş Milletlerin ve diğer ülkelerin tamamının ortak görüşleri var. Suriye’de halkına zulüm eden diktatör bir rejimin yıkılarak seçimlerle yeni bir hükümetin iş başına gelmesi bütün ülkelerin istediği bir politikadır. Kendi vatandaşlarını katleden yönetimin bir an önce uzaklaştırılması ve halkın rahatlatılması çok önemli” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39