• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır Kayseri Uluslararası Yabancı Öğrenci Derneği’ni ( KUDER ) ziyaret etti

AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır Kayseri Uluslararası Yabancı Öğrenci Derneği’ni ( KUDER )  ziyaret etti
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Uluslararası Yabancı Öğrenci Derneği’ni ( KUDER ) ziyaret etti.
Prof. Dr. Gündeş Bakır, Kayseri Uluslararası Yabancı Öğrenci Derneği ziyareti sırasında, KUDER Öğrenci İşleri Eğitim Başkanı Mücahit Bulut ve çeşitli ülkelerden eğitim görmek için Kayseri’ye gelen dernek üyesi öğrenciler ile bir araya gelerek dernek hakkında bilgi alıp, öğrencilerin maddi ve manevi sorunlarını dinledi. Ziyareti sırasında uluslararası öğrenciler ile sadece maddi değil manevi bağlarımızın da olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gündeş Bakır, ‘’Buradaki kardeşlerimiz bizim soydaşlarımızdır. Ülkemiz onların da anavatanı, kendi memleketleridir. Kendi memleketlerinde eğitim görmeleri de gayet doğaldır. Ülkelerine döndüklerinde oralarda Türkiye’nin bir elçisi olarak ülkemizi temsil edecekler ve tanıtacaklar. Ülkelerindeki diğer Türkiye’de okumak isteyen öğrencilere bu anlamda yardımcı olacaklar.’’ dedi. Prof. Dr. Gündeş Bakır Türkçe’nin büyük bir lisan olduğunu, Çin’den Kosova’ya kadar çok büyük bir coğrafyada anadil olarak konuşulduğunu belirterek, Türkçe öğrenmenin ve Türkçeyi iyi konuşabilmenin önemine değindi.

Prof. Dr. Gündeş Bakır, ülkemizdeki yabancı öğrencilerin bizim din kardeşlerimiz ve soydaşlarımız olduğunu dile getirerek onlara yabancı öğrenci gözü ile bakmanın yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi. AK Parti Yüksek Öğretim Kurumu Çalışma Grubu Başkanı olan Prof. Dr. Gündeş Bakır, Sayın Başbakanımıza sunulmak üzere hazırlayacağı raporun bu kardeşlerimizin yaşadıkları sorunları da yansıtacağını belirtti.

Üniversitelerimizdeki uluslararası öğrenci sayısının üniversitelerimizin kalitesinin göstergesi olduğunu ve bu sayı arttıkça ülkemize daha çok beyin göçünün gerçekleşeceğine değinen Prof. Dr. Gündeş Bakır, bu anlamda üniversite harçları noktasında üniversitelerimizin uluslararası öğrencilerimize maksimum düzeyde yardımcı olmalarının çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Erciyes Üniversitesi Rektörümüzü, uluslararası öğrencilerden, yerli öğrencilerden aldığı harçla aynı miktarı almasından dolayı tebrik ettiğini dile getirdi.

Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de büyük görev ifa eden önemli bir lise olduğunu ve bu okuldan Türk dünyasına ve İslam dünyasına büyük hizmetleri olacak çok kıymetli kardeşlerimizin mezun olacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39