• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

AK PARTİ KAYSERİ MV. ADAYLARI HAKKINDA FLAŞ BİLGİLER!

AK PARTİ KAYSERİ MV. ADAYLARI HAKKINDA FLAŞ BİLGİLER!
''SIRA GELDİ ADAYLARINI TANIMAYA''
Kayseri Anadolu Haber Gazetesi Köşe Yazarı Ali Taştan bugünkü yazısında, Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları ile ilgili bilgiler verdi.
 
''SIRA GELDİ ADAYLARINI TANIMAYA''
 
 
7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri öncesinde, milletvekili adaylarının belirlenmesiyle birlikte, partiler açısından işin birinci etabı tamamlandı.
 
Siyasetle uzaktan yakından ilgilenen herkes şimdi, listelere giren Milletvekili adaylarını tanımaya çalışıyor. Seçmenler sempati duyduğu partilerin milletvekili adaylarını, rakipleriyle karşılaştırmaya çalışıyor.
 
Bizde bu konuda seçmenlere yardımcı olmaya çalışalım. Önce iktidar partisi olan AK Parti Kayseri adaylarından başlayalım ; 
 
AK Parti Kayseri adaylarında kısmi sürpriz yaşandı diyebiliriz. Birinci sıra adayını herhalde kimse tartışamaz. Mehmet Özhaseki, 21 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığında oldukça başarılı bir yönetim göstererek, Kayseri'de yapılmadık bir şey bırakmadı. Yani kısaca Kayseri'yi dünya şehri yaparak, ismini tarihe altın harflerle yazdırdı. 
 
Şaire öğretmen sormuş; Atatürk'ün millet için ne yaptığını kompozisyon halinde yazın demiş. Öğrenci epeyce düşündükten sonra, tek satır yazmış, "Ne yapmadı ki", Haseki Başkan için de özetle bu şehir için aynısını yazabiliriz. "Ne yapmadı ki" Haseki Başkan AK Parti'nin listesini sürükleyecek önemli bir isimdir.
 
İkinci sıradaki isim Ahmet Doğan ; Ahmet Hoca akademisyen birisi, üniversitede iktisat hocası. Türkiye Ahmet Hocayı Mavi Marmara olayında tanıdı. Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan'ın babasıdır. 
 
Kayseri Baro Başkanı Sayın Fevzi Konaç'ın bu konudaki eleştirileri bence yersizdir. Oğlu şehit oldu diye, babasının siyaset yapmasında ne sakınca olabilir ki? Siyaset kurumu millete hizmet etmenin farklı bir metodudur. Sayın Konaç kamu görevi yapıyorsa, Ahmet Hoca'da TBMM'de kamu görevi yapacaktır. 
 
Üçüncü sıra adayı, Yaşar Karayel; listenin TBMM'deki en tecrübeli ismidir, TBMM'de iki dönemden beri Kayseri'yi başarı ile temsil ediyor.
Son 10 yılda Kayseri'ye Merkezi Hükümet'ten ne yapıldıysa, onun çok büyük katkısı vardır. Bu dönemde Kayseri yapılacak projelerin baş mimarlarından birisi olacaktır. Listede yer alması bence isabetli olmuştur.
 
Listenin dördüncü sırasındaki isim, Kemal Tekden; Kemal Bey listenin dördüncü sırasına girmesi sürpriz oldu diyebiliriz. Kemal Bey BBP Kayseri İl Başkanlığı yaptı. Siyasetin içerisinden gelen bir isim. Kayseri'de özel hastane sektörünün öncülerinden birisi. Ayrıca Kayseri'de özel eğitim kurumu sektörüne girerek, bu alanda yakaladığı başarılarla, ciddi rekabet sağlamıştır. Tüm dünyayı gezerek yenilikleri takip eden birisi. TBMM'ye girince bakalım Kayseri'ye ne gibi yenilikler getirecek.
 
Beşinci sıra adayı, Havva Talay Çalış; Hava hanım tıp doktoru, devlet hastanesinde görev yaptığından dolayı, hastaları tarafından oldukça sevilen bir isim. Kayseri'nin her kesiminden oy alacak bir isim olduğu söyleniyor. Beşinci sıraya sürpriz bir şekilde girmesinin nedeni şu şekilde açıklanıyor; partinin yaptığı yoklamaların tamamında önde çıkmış. Teşkilatın tam destek verdiği isimlerin başında geliyormuş.
 
Altıncı sıra adayı, Halil Ergen; Halil Bey AK Parti iktidara geldiğinden beri, TBMM'de, partinin yükünü çeken isimlerin başında geliyor. AK Parti Grup Müdürlüğü yaptı. Yani kısaca AK Parti'nin bugüne kadar TBMM'de çıkardığı tüm yasaları hazırlayan ekibin başında yer aldı. Adaylığı bence sürpriz olmadı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la KANKİ olduğu söyleniyor. Ayrıca listeye girmesi için, Grup Başkanı Elitaş çok destek vermiş. 
 
Yedinci sıra adayı İsmail Tamer; İsmail Bey geçtiğimiz dönemde Meclis'e yine yedinci sıradan girmişti. Siyasetin azizliği, yine yedinci sıraya girmiş. Geçtiğimiz dönem Sivaslıların ciddi desteğiyle az bir farkla seçilmişti. Bu dönem MHP'nin ikinci sıra adayı Hasan Ali Kilci ile yarışacak. Sayın Tamer bu dönem daha çok çalışması gerekecek diye düşünüyorum.
 
Sekizinci sıra adayı, Avşar Aslan; Avşar Bey’i, listeye sürpriz giren isimlerden birisi. Temayülde Avşarların tamamı Avşar Beyi’ne yüklenmiş. Avşarlar tarafından oldukça sevilen bir isim. Sağlık Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı yapıyor. Bakalım Sadık Bey’in yerini doldurabilecek mi? 
 
Dokuzuncu sıra adayı, Aydın Kalkan; Aydın Bey eğitim kökenli bir isim. Yıllarca Kayseri Eğitim Bir Sen'in Başkanlığını yaptı. Eğitim camiasından ciddi destek alacaktır. Çerkez kökenli olduğu için, Kayseri'deki çerkez oylarına etki edecektir diye düşünüyorum.
 
Bugünlük dilimizin döndüğü kadar, AK Parti Milletvekili adaylarını değerlendirmiş olduk. İnşallah yarında CHP ve MHP adaylarını değerlendireceğim. 
Okuyucularımıza bir nebzede olsa İnşallah katkımız olmuştur. 

ALİ TAŞTAN -  KAYSERİ ANADOLU HABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39