• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Ak Parti kurultayı 2018'de yapılacak

Ak Parti kurultayı 2018'de yapılacak
"15 yıldır şeytan taşlamaktan iş yapamadık"

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileri ile buluştu soruları yanıtladı.

Yıldırım, şunları aktardı:

''MHP ile yaptığımız işleri aleni yapıyoruz işaret dili ile yapmıyoruz'' diyen Yıldırım, MHP'ye yönelik sıcak mesajlar verdi. Yıldırım, "Herkesin işaretini yaparız. Türkiye'nin bütün renkleri bizim için aynıdır. '80 milyonu kucaklayacağız' derken bundan tek istisna olan terör örgütleridir." dedi.

Başbakan Yıldırım, referandum sürecinde MHP ile ortak kampanyaya ilişkinş, "Programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek." dedi.

Referandum süreciyle ilgili ise Yıldırım, ''Bu bir seçim değil bu bir referandum. 15 yıldır şeytan taşlamaktan iş yapamadık'' diye konuştu.

Başbakan, olası Rakka operasyonu için ise ''PYD/YPG ile bu iş olmaz. ABD bu işleri Türkiye ile yapmalı, olması gereken bu'' ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, TSK'da başörütüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin, "Müracaatlar vardı, böyle bir karar aldık" dedi.

Yıldırım, idam cezasına ilişkin, "Şuan gündemimiz referandum... Referandum sonrası MHP ile konuşuruz" açıklamasını yaptı.

Başbakan, "Evet çıksa da Ak Parti kurultayı 2018'de yapılacak" değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, ABD'den Gülen'in iadesi talebine, "Talebimiz baki, ABD'den çıkarılması da müspet olur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Rakka'da ne işimiz var' açıklaması

"Olayların derinliğini bilmeyince böyle konuşmalar oluyor. Rakka'da sizin işiniz olmazsa onların sizin memleketinizde işi oluyor. Onların buradaki işlerinin önüne geçmek, yok etmek, terörü kaynağında kurutmak için işimiz var." 

KHK'larla yapılan görevden almaların mağduriyet yarattığı iddiası

"İşin göbeğinde olan bir kişiyle, hasbelkader bir işin içine dahil olmuş bilmeyerek, bunu birbirinden ayırt etmeden bir mağduriyet giderme sürecini başlatmak doğru değil. Bunu, mücadelenin etkinliği bakımından, sorgulanmaya başlanması bakımından doğru bulmuyoruz ama bunun da uzun sürmemesi lazım." 

"Şu anda CHP, kampanyasını yumuşatmış görünüyor. Bence kucaklayıcı olmak yani ayrıştırmadan, sertleştirmeden insanları... İşte kandı, hainliktir gibi hiçbir şekilde vatandaşın hoşuna gitmeyen, vatandaşın hiç hak etmediği söylemler olmaması iyi bir gelişme. Demokraside ve ülkenin birliğinin, beraberliğinin muhafazasında bu söylemin daha doğru bir söylem olduğunu düşünüyorum. Ama ne kadar sürecek bilmiyorum."

Yıldırım, referandum çalışmalarına Pazar günü Kahramankazan'da yapılacak mitingle başlanacağını ilan etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak miting kararı aldıklarını duyuran Başbakan Yıldırım "Büyük illerde Cumhurbaşkanı ile ortak mitinglere katılacağız" dedi.

"Türkiye, terör örgütüyle özellikle de DEAŞ ile en etkin mücadele eden, lafını yapmayan, gerçek anlamda mücadele yapan ülke olduğunu bütün dünyaya gösterdi. 3 bin civarında DEAŞ mensubunu biz etkisiz hale getirdik."

 "Biz mümkün mertebe siyasette gerginliğin değil, kucaklayıcılığın hakim olmasını istiyoruz. Bu şekilde bir yaklaşım içerisindeyiz. Ama kırmızı çizgilerimiz var, değerlerimiz var. O değerlerimize saldırı olursa ona da boynumuzu bükemeyiz, gereken karşılığı veririz." 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39