• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AK Parti-MHP görüşmesi sonrası neler yaşandı

AK Parti-MHP görüşmesi sonrası neler yaşandı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Bahçeli 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler

Başbakan Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan yaklaşık 1 saat 44 dakikalık görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, MHP Lideri Bahçeli ve ekibine gösterdikleri misafirperverlik ve sıcak ortam için teşekkür etti.

Davutoğlu, "Dün CHP heyeti ile yaptığı görüşmenin aynısını vurgulayarak söyleyeyim, çok dosthane ve samimi bir ortam içinde görüştük. Bu Türkiye'deki siyasi kültür açısından son derece önemlidir. Karşılama, sohbet esnasında gündeme gelen konular, konuların akışı bağlamında eminim Sayın Bahçeli için de aynı şey geçerlidir, benim de istifade ettiğim son derece güzel bir görüşme oldu" dedi.

Ramazan vesilesiyle karşılıklı tebrikleşmelerden sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu ve uluslararası şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Davutoğlu, "Daha sonra 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda üzerimize düşen sorumluluklar hususunu kendileriyle paylaştım. Kendileri de bu görevimizin, Cumhurbaşkanımız tarafından verilen hükümet kurma görevinin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Bu anlamda olumlu bir atmosfer, toplantının ilk anından son anına kadar geçerliydi. Hükümet kurma çalışmaları bağlamında bizim çizdiğimiz tablo, dün CHP ile paylaştığımız yöntem ve usül çerçevesinde ve Türkiye'nin bir an önce çevredeki şartlar gereği güçlü ve sağlıklı bir hükümet kurma zorunluluğuyla karşı karşıya olduğunu vurgulayıp bu konudaki tavrımızı açık bir şekilde dile getirdik" ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli de kendi tutumlarını, özellikle 7 Haziran seçimlerin sonrasından bugüne kadar tutumları bağlamında da son derece açık yürekli ve şeffaf bir değerlendirmede bulundu. Hem bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım, bu konuda bilgiler verdim. O da bu konuda teşekkürlerinden sonra 7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiler. 7 Haziran seçimlerini böyle yorumlamakta olduklarını, kendilerinin hükümet ortaklığı konusunda, böyle bir ortaklık çalışmasında bulunmama yönünde bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. Bu MHP'nin ve Sayın Bahçeli'nin kendi tutumları itibarıyla saygı duyduğumuz bir görüştür. Yine karşılıklı olarak bundan sonrasıyla ilgili görüş teatisinde bulunduk. Arkadaşlarımızın temas halinde olmalarının faydalı olacağı hususunda mutabık kaldık. Daha sonra da tekrar gelişmelerle bağlantılı olarak bir araya gelme konusunda bir mutabakatımız oldu. Yani ihtiyaç olması halinde tekrar görüşme hususunda ortak bir yaklaşımımız oldu.

Bu tutumun yeni ortaya çıkan bir tutum olmadığını belirttiler yani 7 Haziran'dan beri sürdüregeldikleri tutumunda devamı olarak... Bu tutuma saygı gösteriyorum ama AK Parti olarak bizim tutumuz itibarıyla bakıldığında bütün partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz ve bir hükümet ortaklığı kurulana kadar da bütün partilerle eşit mesafeyi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Yani Türkiye'nin şartları diyaloğu sürdürmeyi gerekli kılıyor. Bugün ortaya çıkan tabloda güzel olan bu istişarelerin devamında her iki taraf da fayda mülahaza ediyor. Bu bağlamda bundan sonraki gelişmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız hem de ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli ile bayram sonrasında ikinci bir görüşme çerçevesinde tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda mutabık kaldık."  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39