• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ'NİN ZİYARETLERİ

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ'NİN ZİYARETLERİ
SULAMA KANALLARI PROJESİ İÇİN YIL SONUNA KADAR 115 MİLYON HARCANAK
AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri DSİ 12 . Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Germirli İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Milletvekilleri , ilk olarak DSİ 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'i ziyaret ederek, Kayseri'ye yapılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Kayseri'ye yapılacak sulama kanalları projesi hakkında bilgi veren Eker, " Sulama kanalları projelerinin tamamlanması ile Kayseri'de büyük proje kalmayacak. 30 bin hektarı sulayacak olan Bahçecik Barajı 2017 yılında tamamlanmış olacak. Dadağı Tüneli'nden gelecek 33 milyon metre küp su ile 7 bin 748 hektar saha sulanacak. Dadağı Tüneli çalışmamız devam ediyor. Nisan ayı içinde bu projenin Yamula Barajı iyileştirmesi tamamlanmış olacak. Bu yılın sonuna kadar Kayseri için 115 milyon harcamış olacağız" dedi.

Kayseri sulama kanalları projeleri ne aşamada bu konularda bilgi almak için DSİ 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'i ziyaret ettiklerini belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya,"Bu projelerin biran önce tamamlanması son derece önemli. Kapalı sistem sulama dediğimiz projeleri yap, işlet, devret modeli ile yaptırmak istedik ama, buna pek rağbet olmadı. Devletin işi kalacak değil yapılmaya başladı. Bizim arazilerimiz gerçekten önemli. Sulama yapılması ile verimli hale gelen araziler. Bu projelerin tamamlanması ile çiftçilerimiz ürünlerini kat kat artırarak alacaklar diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde de bu projeleri yerinde incelemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, Dadağı Tüneli'nin sulama kanalları ile birlikte 2017 yılında tamamlanacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu projenin tamamlanması ile Pınarbaşı'nın bir kısmı, Bünyan, Sarıoğlan, Tacik ve bölgedeki toplulaştırılmış arazilerin tamamı sulanmış olacak. Daha sonraki aşamada da, Tomarza'nın büyük kısmı sulanmış olacak. Develi'de ikinci merhale projemiz devam ediyor. Fıraktın Barajı'nın da ihalesi yapıldı. Dadağı Tüneli'nin 500 metresi tamamlandı. Yamula barajı Kayseri için çok büyük bir ekonomik değer. Tabiat ve görsel olarak Kayseri'ye önemli bir kazanım. Sarıoğlan Barajı'nda da bir problem yok. Bu yıl sonuna kadar bitmiş olacak. Kayseri için sulama kanallarının ana projeleri 3-4 yıl içinde bitmiş olacak. Bu da Kayseri için tarımsal alanda 250-300 milyon civarında bir girdi olacak anlamına geliyor."

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, bir ülkenin gelişmesi için toprak ve suyun çok büyük önem arz ettiğini belirterek, Bölge Müdürü Eker'e yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

Milletvekilleri ve beraberindeki heyet buradaki ziyaretin ardından Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Kara'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri Kara'dan, Kayseri'nin ağaçlandırılması için neler yapılması gerektiği hakkında da bilgi aldı.

AK Parti kayseri Milletvekilleri son olarak İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ile birlikte Germirli İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Okul bahçesinde yabancı öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Milletvekilleri onlarla bol bol sohbet ettiler. Daha sonra Okul Müdürü Hayrettin Şahin'den okul ve öğrenciler hakkında bilgi alıp, sınıfları ziyaret ettiler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39