• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AK PARTİ ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇE KONRELERİNİ YAPTI

AK PARTİ ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇE KONRELERİNİ YAPTI
AK Parti Özvatan ve Felahiye 4'üncü Olağan ilçe kongrelerini yaptı. Yapılan kongreler sonunda Özvatan ilçesinde kan değişikliğine gidilerek Hasan Karazehir'in yerine Nurettin Almak ilçe başkanlığına seçilirken, Felahiye'de ise, mevcut başkan M
2012 yılı merkezi yönetim bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM'nde bulunan milletvekillerinin katılamadığı Özvatan ve Felahiye ilçe kongrelerine, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile delegeler katıldı.
Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Özvatan Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti iktidarı zamanında yapılan icraatlardan bahsederek, "Özvatan halkı 45 yıldır as-pes borular içinden gelen suları içtik. Ama şimdi milletvekillerimizden Allah razı olsun ki, 4 milyona mal olan içme suyu proje sistemi hayata geçti. 8 milyona mal olan kanalizasyon projesini de ihaleyi alan müteahhit hemen işe başlayacak" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de, TBMM'ndeki bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekillerinin ilçe kongrelerine katılamayacaklarını belirterek sözlerine başladı. 10 yıllık AK Parti iktidarında büyük icraatlar yapıldığını ve çok büyük yollar kat edildiğini dile getiren Dengiz, " Dünya'da ülkelerin evrenselleşmesinde dört ana kriterlerden bahsediliyor. Bu dört kriter yargı, demokrasi, ekonomi ve insan hakları. Eğer bu dört kriter bir ülkede oluşmuşsa, o ülke büyük ülke olma ve evrenselleşmede yol kat eder deniyor. Bakıyoruz 2002 yılı öncesinde bu dört kriter ülkede var mı? AK Parti iktidarından önce, yargının olmadığı, güçlülerin hakim olduğu bir yargı sistemi. Vatandaşların ezildiği, mahkemelerin son bulmadığı, ve daima güçlülerin yanında olan çökmüş bir yargı sistemi. Ekonomi, bu konuda bir şey söylemeye gerek hepimiz yaşıyoruz. 800 sent uğruna kapı kapı dolaştığımız, 800 milyon dolan IMF'den borç alacağız diye haftalardır televizyon karşısında beklediğimiz bir dönem. Bakıyoruz insan hakkı diye bir şey yok. Ezilenler ezilene, faili meçhuller öylesine. Ezilen insanlar sesini bile çıkaramıyor. Ülkede insan hakkından bahsetmek mümkün değil. Demokrasiye bakıyoruz böyle bir kavram dahi kalmamış. İsteyen istediği seçimlerden istediği sunucu çıkarıyor. İşte böyle bir ortamdan yani 2002 yılından sonra AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra yargı da büyük reformlarla, büyük mücadeleler sonunda mesafeler kat etmiş. AK Parti tüm güçlerin karşı çıkmasına ve engellemelere rağmen yeni anayasa çıkaracak. Türkiye'yi 2023 hedefine ve Büyük Türkiye hayaline taşıyacak. İşte bakıyoruz Ergenekoncular, son zamanlarda gündeme gelen Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazası ile ilgili haberler. Dağlıca ve Hantepe baskınları, buralarda oluşan ihmaller nedeniyle çocuklarımızın yada kardeşlerimizin şehit edilmelerine yol açan insanların, bu güne kadar hesap sorulmayan insanların AK Parti tarafından hesap sorulacağı günlere geldik" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Özvatan ilçesinde kan değişikliğine gidilerek, başkan Hasan Karazehir'in yerine Nurettin Almak ilçe başkanlığına seçildi. Buradaki seçimin ardından Felahiye ilçe kongresi için Felahiye'ye geçildi. Felahiye ilçesinde ise, mevcut başkan Mustafa Gürcü'de tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39