• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AK Parti'de geri sayım başladı

AK Parti&#39de geri sayım başladı
Adayların yüreği ağzında!
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinde AK Parti milletvekili adayı gösterilecek isimleri belirlemek üzere kurmayları Ekrem Erdem, Haluk İpek, Abdülkadir Aksu, İdris Naim Şahin, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Ayşenur Bahçekapılı, Fatma Şahin ve Fatih Şahin ile genel merkezdeki odasına çekilmesinden önce yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Erdoğan’ın, “Önemli isimler listede olmayabilir” ifadesi tüm hesapları altüst etti. Erdoğan’ın, parti tüzüğünde yer alan en fazla üç dönem vekillik şartına dikkat çekerek, “Herkesi aday yapıp önümüzdeki dönem Meclis’i boşaltmak istemiyoruz. Bu yüzden bazı arkadaşları bu dönem geri çekeceğiz. O nedenle çok önemli isimler listeye giremeyebilir. Onları genel merkezde, başka noktalarda değerlendirebiliriz” sözleri, “Yerim garanti” görüşündeki “parti büyüklerini”de düşündürmeye başladı.

‘AĞIR ABİ’LER GENEL MERKEZ’E
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın konuşmasından çıkan kesin sonuç şimdilik sadece, AK Parti’den öncesi de dahil üç ve daha fazla dönem vekillik yapanların şansının az olduğu. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihine göre 2012 ya da 2014’de Çankaya’ya çıkması halinde AK Parti’yi emanet edeceği isimleri de milletvekili aday listesine almayarak Genel Merkez’de değerlendireceği de sözlerinden çıkarılan diğer bir olası sonuç.

VİTRİN DEĞİŞECEK, O KESİN
Tüm bu değerlendirmelerin yanı sıra AK Parti vitrininde önemli değişiklikler bekleniyor. Üç ya da daha fazla dönemdir milletvekilliği yapan toplam 35 isim var. Bunlar arasında öne çıkan isimler Bülent Arınç (4 dönem), Cemil Çiçek (5 dönem), Abdülkadir Aksu (5 dönem), Vecdi Gönül (3 dönem), Salih Kapusuz (4 dönem) M. Ali Şahin, Dengir Fırat.

AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın açıklamalarından yola çıkarak, 332+1 (Başbakan Erdoğan) kişilik Meclis Grubu’nun üçte ikisine yakınının yani 200 civarında ismin listelerde yer almayacağı yorumu yapılıyor. Milletvekilliğinde ikinci dönemini dolduran yani AK Parti’yle birlikte TBMM’ye girmiş, 127 milletvekilinin yarısından fazlasının da “gelecek dönem” için kenarda tutulacağı belirtiliyor. İlk kez bu dönem milletvekili olan 153 AK Partili ise yeniden aday olma şansı en yüksek grup. AK Parti’de milletvekilliği rekoru Mersin Milletvekili Ali Er’de. Er, 1987 seçimlerinden bu yana kesintisiz milletvekilli.

AK Parti’de milletvekilliği 3 dönemi aşan isimler
5 dönem: Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu.
4 dönem: Bülent Arınç, Salih Kapusuz, Köksal Toptan, Avni Doğan, Sait Açba, İsmail Özgün, Altan Karapaşaoğlu,
3 dönem: Mehmet Ali Şahin, Faruk Çelik, Vecdi Gönül, Mehmet Sağlam, Mehmet Çiçek, Nusret Bayraktar, İrfan Gündüz, Osman Aslan, A. Edip Uğur, Vahit Erdem, Dengir Fırat, Eyüp Fatsa, Yahya Akman, Kazım Ataoğlu, Ahmet İyimaya, Zeki Ergezen, Osman Pepe, Saffet Kaya, Necati Çetinkaya, Zeki Karabayır, Sadık Yakut, Zülfikar İzol, Kemalettin Göktaş, Özkan Öksüz, Veli Seyda.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39