• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

AK Parti'de değişim bunları yapmayan gidecek!

AK Parti'de değişim bunları yapmayan gidecek!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'de başlattığı değişimi bugünkü köşesine taşıdı.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönüşünün yarattığı fark kendini iyice göstermeye başladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de AK Parti'deki bu değişimin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı. Selvi'nin AK Parti kulislerinde konuşulanları aktardığı bugünkü yazısına göre vatandaşın onay vermediği hiç kimse seçimlerde aday olamayacak. Bir diğer önemli kriter de proje üretemeyenlerle yollar ayrılacak.

İşte Selvi'nin bugünkü köşesinden aktardıkları:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 yıl aradan sonra döndüğü AK Parti’yi yeniden inşa ediyor. Bunu sadece kadrolardaki değişim olarak görmemek lazım.  Erdoğan, “Yeni Ömer’ler” vurgusuyla değişimin fikri temellerini atıyor. Erdoğan’ın neden ısrarla, “Yeni Ömer’ler” vurgusunu yaptığını bir AK Parti yöneticisine sordum.

 

İki başlık halinde özetledi.

1- Hazreti Ömer, adaletiyle ön plana çıkmış bir İslam halifesiydi.

2- Hazreti Ömer diğerkâmdı.

Diğerkâmlığı biraz açmasını istedim.

“Milli şairimiz Mehmet Âkif’in, ‘Dicle kenarında bir Kurt yese kuzuyu, adli İlahi sorar Ömer’den onun hesabını’ dizelerinde belirttiği gibi, Hazreti Ömer halkın sorunlarını kendine dert edinmişti” dedi.

AK Parti yöneticilerine göre, “Yeni Ömer’ler” vurgusu değişimin manevi dinamikleriyle ilgili.  Değişimin bir de maddi kriterleri var. Teşkilatlarda farklı, yerel yönetimlerde ise farklı ölçüler belirlenmiş.

DEĞİŞİMİN KRİTERLERİ

Teşkilatlardaki yorgunlukta, referandumda oy oranının gerilemesi, heyecanını kaybetmek, sahada olmamak gibi kriterler esas alınacak.

Yerel yönetimlerde ise hizmet üretmek ve vatandaş memnuniyeti esas olacak. Hizmet üreten, gelecek için projesi ve enerjisi olan, hizmetleriyle vatandaşa dokunan, vatandaşın da kendisine dokunabildiği gibi ilkeler esas alınacak. Başarı ve başarısızlık kriterleri belirlenirken, belediyenin yatırımlarından, vatandaşa sunduğu hizmetlerden, borçluluk durumuna kadar birçok göstergeye bakılacak. Yine de tüm bunlar seçim kazanmaya yetmeyebilir. O nedenle aday tespitinde bu kez vatandaşın eğilimi daha etkili olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimlere bizim istediğimiz değil, kamuoyunun istediği adaylarla gireceğiz” dedi.

MİKRO PROJELER

Yerel seçimlerde bu kez farklı bir strateji izlenmesi tartışılıyor. Yeni arayışlar araştırma sonuçlarına dayanıyor. Yapılan araştırmalarda, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, duble yollar, hızlı tren, Boğaz’a tüpgeçit gibi makro projelerin artık kanıksandığı ortaya çıkıyor. Halk, bu hizmetleri takdir ediyor. Ama artık halkın daha çok kendisine dokunan, sokağıyla, mahallesiyle, şehriyle ilgili, yaşam standardını yükselten projelerin hayata geçirilmesi isteği ön plana çıkıyor. Üçüncü köprü iyi ama benim önceliğim her gün işe gidip geldiğim yoldaki trafiğin durumu, üçüncü havaalanı göğsümüzü kabartıyor ama benim mahallemdeki yeşil alanları da önemsiyorum diyor. Halk makro projelerden ziyade doğrudan kendi yaşam kalitesine dönük olan mikro projeleri tercih ediyor. Yerel seçim hazırlıkları yapılırken, şehir yaşamındaki yeni beklentiler dikkate alınacak. Ona göre projeler oluşturacak. Bu veriler ışığında AK Parti, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçim kampanyasını bölgelere ve illere özgü mikro projeler üzerine kuracak.

ERDOĞAN FARKLI

AK Parti’de değişim tartışması sürüyor ama zaten Erdoğan’ın, partinin başına dönmesiyle birlikte aslında en önemli değişim gerçekleşti. Erdoğan, ikinci adım olarak değişimi devreye sokup, partide yeni bir heyecana neden oldu. “Metal yorgunluğu” söylemiyle partiyi yenileşme sürecine soktu. Bütün bunlar 21 Mayıs tarihinden bu yana geçen kısa süre zarfında gerçekleşti. Lider farkı bu işte.

 

 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39