• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

AK PARTİ'DE SOĞUK BAKANLAR VAR

AK PARTİ'DE SOĞUK BAKANLAR VAR
AK Parti'de kafalar karışık MHP ile ittifakı kimler istemiyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında 2019 Başkanlık seçimleri için AK Parti ile ittifak yapacağını açıklamasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın, partinin yetkili organlarına MHP ile seçim ittifakına imkân verecek bir düzenleme yapılması talimatı verdiğini yazdı. Ancak hükümet içerisinde bazı bakanların bu duruma sıcak bakmadığının da altını çizdi. Bakanlardaki kaygının en büyük sebebi ise Kürt seçmenin kaybedilebileceği ihtimali.

 

Selvi, bugün AK Parti ile seçim ittifakı içerisinde Bahçeli'nin, Başkan Yardımcısı olabileceğini de ifade etti.

Yazar, daha önce de gündeme gelen ancak Bahçeli'nin reddettiği "Başkan Yardımcısı olacak" iddiasını, Bahçeli'nin seçim ittifakı açıklamasının ardından tekrar gündeme taşıdı. "Erdoğan, Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor" diyen Selvi, iki partinin şimdilik stratejik ortak olduğunu ifade etti. Ancak Selvi Erdoğan'ın başkanlık koltuğuna oturması durumunda Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olabileceğini de ima etti.

Selvi'nin yazsınında öne çıkan bölümler şöyle;

AK Parti, duruşunu belirlemek için Erdoğan’ın dönüşünü bekliyor. Ancak gelen bilgiler Bahçeli’nin açıklamasının Erdoğan tarafından olumlu karşılandığı yönünde.

Hatta biraz daha netleştirirsek, Erdoğan’ın, “MHP ile seçim ittifakına imkân verecek bir düzenleme yapılması”nı istediği söyleniyor.

Bahçeli birkaç kez cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönündeki sorulara tepki gösterdi ama Erdoğan, Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor. Diplomasi diliyle söyleyecek olursak, iki parti şimdilik stratejik ortak. İleride ne olur bilemem.

AK PARTİ'DE SOĞUK BAKANLAR VAR

AK Parti’de MHP ile seçim ittifakına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Selvi'nin aktardığına göre, ittifaka soğuk bakanlar şu tezleri ileri sürüyor:

1- Kürtleri kaybederiz. Kürt oyları HDP’ye kayar.

2- Geçmişte yapılan seçim ittifakları partilere yarar sağlamadı. SHP ile DEP, ANAP ile BBP seçim ittifakı yaptı, başarılı olmadı.

3- 16 Nisan’da AK Parti ile MHP’nin oyları toplandığında yüzde 61 evet çıkması gerekiyordu ancak 51.4 oldu.

 

 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39