• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

AK Parti’de yolsuzluğa bulaşanlar

AK Parti’de yolsuzluğa bulaşanlar
Yeni Akit Köşe Yazısı Sinan Burhan

Akit gazetesinde 24 Kasım tarihinde Ahmet Hoca kelle alacak başlıklı bir makale yazdım. AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla birlikte çok güçlü bir hale geldiğini bu güç nedeniyle hükümete denetim yapılamayacağını yazmıştım. Artık yasama, yürütmeden ve hatta yargı bu erklerden ayrı düşünülemez demiştim. Bu çerçevede denge ve denetlemenin sadece vicdana kalacağını belirterek bu iş sadece vicdanla olmaz. Hukuk gerekir, yaptırım gerekir diye yazdım.

Bu bağlamda Ahmet Hoca’nın yolsuzluk konusunda hassas olmasının büyük bir imkan olduğunu belirterek ‘Başbakan yolsuzluk yapanların kellesini alacak’ diye yazmıştım.

Başbakan bir grup toplantısında hanımının ve kendisinin sadece maaşı olduğunu belirterek kim benden ilave bir servet görürse, haksız zenginleşme görürse benim kellemi alın demişti.

Biz de bu konuşmadan hareketle ve Başbakanlık kaynaklarından aldığımız bilgi çerçevesinde Ahmet Bey’in bazı belediye başkanlarını görevden alacağının altını çizmiştik.

Bu yazıdan üç ay sonra bazı dostlar yav kardeşim Başbakan kelle alacak demiştin. Hani ne oldu. Dağ fare mi doğurdu. Niye böyle yazdın. Bu iş olmayacak falan demişlerdi. Ben de bu çerçevede şakayla karışık yav durun kardeşim daha Kurban Bayramına çok var. O zaman kurban keser demiştim.

Neyseki kurbanı beklemek durumunda kalmadık. Ahmet Hoca sözünü tuttu. Üç belediye başkanını kesin ihraç talebiyle disipline gönderdi.

AK Parti’de bürokratlar arasında da ismi yolsuzluğa bulaşanlarla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Yine bazı belediye başkanları ile ilgili araştırma devam ediyor. Bu konuda bilgi olgunlaşırsa, deliller kesinleşirse ilave ihraçlar da gelecektir.

AK Parti bir medeniyet hareketidir. Sadece kalkınma yeterli değildir. Adalet ve medeniyet alanında yeni çalışmalara ihtiyaç var. Yollar yapıldı, köprüler yapıldı ama bundan sonra gönül köprüleri yapmak esastır. Medeniyet yolculuğumuzun esası ahlaktır. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse başbakanımız siyasetin limanını ahlak olarak belirlemişlerdir. O nedenle bundan sonraki süreç medeniyetimizin ihyası süreci olacaktır.

AK Parti’deki ihraçlar yeni bir döneme işaret ediyor. Bu dönemde yolsuzluklar, usulsüzlükler en ağır bir biçimde cezalandırılacaktır. Yolsuzlukları sadece vicdana bırakmak yanlıştır. Bundan sonra yanlış yapanın karşısında hukuk olacaktır. AK Parti tabanında en konuşulan konu yolsuzluklardı. Bu konuda tabanda rahatsızlık oluşmuştu. Yolsuzluğa en sert tepkiyi verecek olan da yine AK Parti kadrolarıydı. O nedenle bu hamle de buradan geldi. AK Parti kadroları vicdan ve ahlakın ne olduğunu bilir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korur. Bizim medeniyet değerlerimize sahip çıkar. O nedenle ümidimizi koruyoruz. Bu kadrolara güveniyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39