• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

AK Partili Vekiller Güneydoğu'da

AK Partili Vekiller Güneydoğu'da
Terör sorununu çözmeye yönelik atılan adımlara destek günden güne artarken, AK Parti’nin batılı milletvekillerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yaptığı çıkarma da sevinçle karşılandı. Sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için bölgeye giden 45 milletvekili, vatandaşlarla sohbet etti, halka barış sürecini anlattılar. Barışa giden yolda milletle buluşan vekiller izlenimlerini ve yaşadıklarını Akit’e anlattı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, “Bölgede barış havası var, bunu vatandaşın gözlerinde görebiliyorsunuz” derken Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Bölgeye süreçle birlikte huzurun geldiğini gördük” açıklamasında bulundu. Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise, halk tarafında dualarla karşılandıklarını ifade ederken, “Burada inanılmaz bir manzara var, Allah bozmasın. Gittiğimiz yerlerde coşkuyla karşılanıyoruz. İnşallah bu bahar havası bozulmaz. Süreçle birlikte Türkiye kendi baharını yaşıyor” dedi.

BAYRAM HAVASI VAR

Terör sorunun sonlandırılması için atılan adımlar Türkiye’ye kardeşliğini yeniden perçinlerken, sorunun en şiddetli yaşandığı yer olan Güneydoğu’ya giden milletvekilleri halka bir araya geldi. Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, bölgedeki havayı anlatırken duygulandı. Sorunun çözümü için atılan adımların doğru olduğunu gördüklerini söyleyen Alpay, “Burada bayram havası var” dedi. Gittikleri her yerde halkın hayır duasını aldıklarını belirten Alpay, “Konuştuğumuz herkes ‘bu sorunu çözün, başka bir şey istemiyoruz’ diyorlar” açıklamasında bulundu.

“BÖLGE HALKININ TEK İSTEĞİ VAR…”

Bölgede vatandaşlarla sık sık muhabbet ettiklerini söyleyen Şuay Alpay, Güneydoğu halkının barışı benimsediğini dile getirdi. Alpay, bir vatandaşın kendisine söylediği cümleleri şöyle aktardı: “Çok enteresan bir şey söyleyeyim. Bir vatandaş bize dedi ki, ‘Bizim sizden hiçbir talebimiz yok. Ne iş yeri açın, ne fabrika açın. Bizim sizden istediğimiz sadece terör sorununu bitirin. Bu sorun bitsin, kardeşlik yeniden inşa edilsin. İki kardeş milletin artık bu kavgası bitip, yeni oluşumlara hep birlikte imza atılsın.’ Bu sözleri buradan duymak insanı inanın duygulandırıyor.”

“BİZ DE BİZİM BAHARI YAŞIYORUZ”

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin kendi baharını yaşadığını dile getiren Alpay, “Süreçle birlikte biz kendi baharımızı yaşıyoruz. Bu baharda kan yok” ifadesini kullandı. Alpay, vatandaşlar sürecin akamete uğramasından korktuklarını belirtirken, tüm Türkiye’ye sürecin anlatılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Kürt kardeşlerimiz diyorlar ki ‘siz buraya gelmeyin, buradaki herkes bu sorunun bitmesini istiyor. Siz İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerine anlatın çözüm sürecini, oradaki kardeşlerimizi ikna edin. Biz zaten yıllardır bunu bekliyorduk.’”

BARIŞI GÖRDÜK

“Artık Türkiye barışa hazır biz bunu gördük” diyen Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da barış kelimesinin bile vatandaşların yüzlerinde tebessüm meydana getirdiğini söyledi. Poyraz izlenimlerini şöyle anlattı: “Vatandaşların gözlerinde barış havasını görebiliyorsunuz. İnsanlar bizleri gördüğünde heyecanlandıklarını gördüm. Bölge insanı bu fırsatın kaçırılmamasını istiyor. Terörden en çok kendilerinin zarar gördüğünü söylediler. O insanlarda terörün getirmiş olduğu bir yorgunluk vardı. Bu sorunun çözülmesiyle birlikte insanlar rahata ereceklerine inanıyorlar.”

“CHP BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

Bölge halkının CHP’ye büyük tepki gösterdiğini dile getiren Poyraz, CHP’nin tutarsız politikasının bölge halkını rahatsız ettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne yapmak istediğini bölge halkının da anlayamadığını ifade eden Poyraz, “Bölge halkı CHP’yi eleştiriyor. Süreç başlamadan önce terör sorununun çözümünü isteyen CHP’nin süreç başladıktan sonra TBMM’deki uzlaşma komisyonunda bile yer almaması bölgede tepkiyle karşılanıyor. MHP tamam diyorlar, ama CHP niye böyle bir tavır takınıyor, bunu anlayamıyoruz, CHP bizi hayal kırıklığına uğrattı, diyorlar” diye konuştu.

“HALK İNANÇLI”

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise halkın kendilerini çok sıcak karşıladığını söyledi. Bölgede huzur ortamının sağlanmış olduğunu gördüklerini belirten Bilgiç, “Halk, bölgenin huzura kavuşacağına çok inançlı, halkımız bizleri dualarla karşılıyor, dualarla uğurluyor” dedi. “Bu işin mutlak suretle sonlandırılması gerekiyor” diyen Bilgiç, “Vatandaşın beklentisi, umutlarının yarım kalmaması, süreci sabote etmek isteyenlere fırsat verilmemesi. Süreç şu an planlandığı gibi gidiyor. Ancak tedbiri elden bırakmayacağız. Bu sorunun bitişini inşallah hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Batman’da da aynı coşku

Önceki gün Diyarbakır’da tarihi ve turistik yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Partili 45 milletvekili, dün karayolu ile Batman’a geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın da yer aldığı milletvekillerini kentin girişinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve partililer davul zurna eşliğinde karşıladı.
Partililerle halay çeken milletvekilleri daha sonra gruplara ayrılarak ilçelere hareket etti.
Beraberinde 25 milletvekili ile AK Parti Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Aydın, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da yaşadıkları heyecanı Batman’da yaşayarak günün önemine uygun şekilde el ele, kol kola tutuşarak barış halayı çektiklerini söyledi.
Aydın, terörden dolayı bölge insanının büyük acılar çektiğini ifade ederek, “Aslında her günün bugün gibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bahar Türkiye’de başka bir şekilde kutlanacak. İklim son derece yumuşadı, inşallah her daim bu baharı, bu ülkede kardeşçe birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

MAĞAZAM YANSA UMRUMDA DEĞİL... YETER Kİ BARIŞ GELSİN

Aydın ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Esnaflardan Adnan Demir, Aydın’a barış istediklerini ve kardeş olduklarını söyledi.
“Şuan o kadar heyecanlıyım ki şu mağazama ateş girse ben ölsem bile umurumda değil yeter ki bölgeye barış gelsin” diyen Demir, şunları söyledi:
“Bu konuyu daha seçim döneminde Mehmet Şimşek’e söyledim. Sizden beklentimiz çok büyüktür. Siz kabinedesiniz, biz sizi özellikle oraya barış için göndermek istiyoruz. Onun için inşallah barış gelir. Biz gerçekten kardeşiz. Barış için ne gerekiyorsa yapılsın. Gerekirse canımı veririm. Bu bölge, barışa çok susamış halde. Mağazama Bengi Yıldız bile geldiği zaman ben aynı şeyleri söylemişimdir.”
Bunun üzerine Aydın da, “Bir can daha vermemek üzere bu sorunu çözeceğiz inşallah. Allah razı olsun sizden, bize dua edin. Halk buna inanmışsa eğer bu sorun çözülecek ve barış gelecek” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39