• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

AK PARTİLİ VEKİLLER İLÇELERİ ZİYARET ETTİ

AK PARTİLİ VEKİLLER İLÇELERİ ZİYARET ETTİ
Ak Parti milletvekilleri ilçeleri ve beldeleri ziyaret etti.
TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili sadık Yakut ile Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ramazan ziyaretleri kapsamında, Bünyan, Sarıoğlan ilçeleri ile Güllüce ve Palas beldelerini ziyaret ederek, müjde verip, sıkıntıları dinledi.

Milletvekilleri ilk olarak Bünyan ilçesinde parti teşkilatı ile bir araya geldi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teşkilata yeni anayasa çalışmaları ile Bünyan'a yapılacak cezaevi hakkında bilgi verirken, Yaşar Karayel'de darbe komisyonun alt komisyon başkanı olması hasebiyle darbe çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yeni anayasa yazım çalışmalarının başladığını ve bu dönem içerisinde de tamamlanacağını belirten Yakut, "İnsanların özgür olması, temel hak ve hürriyetlerini daha iyi kullanabilmeleri anlamında, bir anayasa değişikliği yapılacak. Zaten son seçimde, 2023 vizyonu adı altında vizyonumuzu belirlemiştik. Sivil yepyeni, temel hak ve hürriyetlerin, özgürlüklerin genişletildiği bir anayasa yazılmış olacak."dedi.



Bünyan cezaevi içinde Bünyan'ın gözü aydın diyerek sözlerine başlayan Yakut, "178 Eylül'de Bünyan cezaevi ihalesi yapılacak. 3000 kişilik bir cezaevi yapıyoruz. Bunun iki tanesi biner kişilik erkek cezaevi, 300 kişilik çocuk cezaevi ve 280 kişilik kadın cezaevi ile 240 kişilik açık cezaevi yapılacak. 3000 kişilik cezaevinde yarıya yakın insan çalışması gerekir. Burada çalışacakların kalması içinde 480 adet lojman yapılacak. Duruşma salonları olacak, ağır ceza duruşmaları burada yapılacak. Tüm bunlar 175 bin metre kare alan üzerine kurulacak. 3000 kişilik cezaevi, 1500 kişilik çalışanı, bunların aileleri olarak düşünürsek, Bünyan'a ekonomik açıdan büyük katkısı olacak." şeklinde konuştu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Darbe Komisyonu Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel'de darbe çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Bu ihtilallere neden teşebbüs edilmiş, gerekçesi nedir? bu konularla ilgili o dönemin muhatapları ile görüşüyoruz. Türkiye bu ihtilaller döneminde, hem çok büyük ekonomik kayıplara uğramıştır hem de, millete çok büyük zulüm edilmiştir. Şunu söyleyeyim sadece 80 ihtilalinde 600 bin insanımız, karakollara alınmış, fişlenmiş, sorguya tabii tutulmuş, bir kısmı tutuklanmış, işkenceden geçirilmiş, işkenceler sonunda insanlar işinden, aşından olanlar olmuş, aklını kaybedenler olmuş. Her ihtilal döneminde, bu millet çok büyük eziyetler çekmiş. Ülke ekonomik kayıplara uğramış. 28 Şubat darbesi ile ilgili araştırmamızda da gördük ki, bu ihtilal alışkanlığı içerisinde olanlar, bu milletin iradesine saygı göstermeyenler, milleti yok sayanlar, sosyal anlayışları, zihniyetleri ile toplum mühendisliğine soyunmuşlar. Biz millet iradesinden başka irade tanımıyoruz. Toplum mühendisliğine soyunan insanların zihniyetlerini kabul etmiyoruz. Ben ihtilal yaşamış, ihtilal de arkadaşlarını kaybetmiş biri olarak bu ülkede bir daha ihtilaller yaşanmamsı için bir ve beraberlik ve istikrarın devam etmesi lazım"

GÜLLÜCE'DE DAVUL ZURNALI KARŞILAMA

Milletvekilleri, Bünyan'ın Güllüce beldesini ziyaret etti. Milletvekilleri seçim çalışmasına gider gibi, vatandaşlar tarafından davul, zurna ile karşılandı. Milletvekilleri buradaki vatandaşlara da Bünyan-Güllüce arasındaki yolun asfaltlanması sözünü verdi.

Vekiller daha sonra Palas beldesini de ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Sarıoğlan ilçe teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39