• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN KAYSERİ SMMMO'YA ZİYARET

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN KAYSERİ SMMMO'YA ZİYARET
AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ticaretin yeniden dizayn edildiğine vurgu yaparak, "Yeni düzen muhasebe sistemini yakalamak adına meslektaşların sürekli kendini yenilemesi gerekiyor" dedi.
AK Parti Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ile İsmail Tamer, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Suat Özsoy'u ziyaret etti. Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özsoy, Kayseri'nin huzur şehri olmasındaki tek faktörün, hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin kurumlar arası barışın sağlanması olduğuna vurgu yaptı. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni bir sayfa açıldığını belirten Başkan Özsoy, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili, Kamu Gözetimi Muhasebe Denetim Standartları isminde çok önemli bir kurum oluştu. Yeni bir kurum ama burada sorumluluğumuz ölçüsünde yetkimizin de ciddi anlamda tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Öte yandan Kayseri'de mali müşavirlik sınavına giren 51 kişiden 27 arkadaşımız sınavı kazandı. Türkiye'de sınava girip başarı elde etme oranı yüzde 12. Bu oranı göz önünde bulundurarak Kayseri'de sağlanan başarı önemli ölçüdedir. Bu açıkçası Kayseri'de ciddi ve tatlı bir rekabetin oluşacağını gösteriyor" dedi.
Burada konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türkiye'de yeni bir çığır açtığını belirterek, "Türkiye'de ticaret yeniden dizayn edildi. İMKB bağlı şirketler bir ölçüde muhasebe standartları konusuna kendilerini hazır duruma getirmişlerdi ama bizim defter kayıtlarımız tek düzen muhasebe sistemi düzeyinde yapılmaktaydı. AB uyumu çerçevesinde de yeni standartlara kavuşmamız gerekiyordu. Türkiye muhasebe standartları da bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda finansal raporlama standartları da yürürlüğe girmiş olacak. Bu gösteriyor ki artık tüm firmalar, dünyadaki firmalarla eşit seviyede anlaşabilirliği sağlayacak. Bu standartlara uyum yolunda eğitimler çalışmalar devam ediyor. Mali müşavirlerimizde kendini sürekli yenilemesi gerekiyor" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39