• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

AK Parti'nin 2014 Senaryosu

AK Parti'nin 2014 Senaryosu
2014'te Tayyip Bey cumhurbaşkanı, Bülent Ağabey geçici başbakan; Abdullah Bey 2015'te başbakan..
Bu flaş açıklamalar Başbakan Erdoğan'ın çok yakın çalışma arkadaşına ait. Senaryonun hedefinde cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023'e AK Parti iktidarında girmek.

Başbakan Erdoğan'ın hastalığıyla birlikte yeni senaryolar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi 2014'te doluyor. Peki sonrasında ne olacak? Kamuoyunun merak ettiği sorulara Erdoğan'ın yakınındaki bir isim, 2014 senaryosunu bir dost sohbetinde Hürriyet yazarı Taha Akyol'a anlattı.

GÜL 2015'TE BAŞBAKAN

(...)Abdullah Bey'in süresi 7 yıldır, 2014'te doluyor. Tayyip Bey 2014'te halk tarafından cumhurbaşkanı seçilir. Abdullah Bey o sırada milletvekili olmayacağı için başbakan olamaz. Geçiş dönemi için başbakanlığı Bülent Ağabey üstlenir. Abdullah Bey derhal toplanan kongrede genel başkan olur. 2015 seçimlerine Gül'ün genel başkanlığmda girilir ve Gül başbakan olur..."

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAZ

Parlamentonun Başkanlık sistemini kabul etmeyeceğini dile getiren o isim, Akyol'un "Peki Tayyip Bey, yetkisi sınırlı bir cumhurbaşkanlığını kabul eder mi?" sorusuna, "Tayyip Bey ilk turda halkın yüzde 50'yi aşan oylarıyla cumhurbaşkanı seçilir. Mevcut yetkilere bir de bu siyasi gücü ekleyin..." diye cevap verdi.

ERDOĞAN, GÜL VE ARINÇ ARASINDAKİ GÜVEN İLİŞKİSİ

Taha Akyol daha sonra senaryo hakkında oluşan soru işaretlerini gideren o ismin açıklamalara yer verdi.

(...)Başbakan Gül Dostumuz önemli bir noktaya dikkat çekiyor: Tayyip Bey dahil bakanlar ve milletvekillerinin birçoğu gelecek parlamentoda olmayacaklar! AKP tüzüğü göre üst üste en fazla üç defa milletvekili seçilmek mümkün.

Demek ki, iktidarm belli başlı isimleri parlamento dışında kalacak! "Öyle bir dönemde hem devamlılığı sağlayacak hem herkesin benimseyeceği isim Abdullah Bey'dir." Abdullah Bey'in dışında kim olsa partide "Ben niye olmayayım" diyenler olur, tartışmalar çıkar. İtirazsız benimsenecek tek isim gerçekten Abdullah Gül'dür. "Putin-Medvedev ilişkişine bakın, Erdoğan, Gül ve Arınç'ın ilişkileri çok daha güvenlidir."

Cumhurbaşkanı Gül başbakanlığı kabul eder mi? Niye etmesin?! Aktivizmine bakın, hiç "emekli cumhurbaşkanı" olacak gibi gözüküyor.
habervaktim
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39