• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

AK PARTİ’YE İLK ZİYARET KESOB’DAN

AK PARTİ’YE İLK ZİYARET KESOB’DAN
AK Parti’nin Hastane Caddesi'ndeki yeni hizmet binasına hayırlı olsun ziyaretleri başladı. İlk ziyaret Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirildi.
Ziyarette konuşan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, KESOB olarak, İl Başkanı Ömer Dengiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri ve belediye başkanları ile iyi bir uyum içerisinde oldukları belirterek, "Başta belediyelere seyyarların kaldırılması konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri'de seyyar bitmez düşüncesi vardı ama belediyelerimiz bu düşünceyi ortadan kaldırdı. Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile verilen kredileri de esnaflarımız istedikleri zaman kullanıyorlar. Bu konuda hiç bir problem yok, esnafımız gayet memnun. Bu konular dışında KESOB olarak bizlerin iki tane isteği var. Birincisi BAĞ-KUR'dan emekli olup da işyeri çalıştıranlardan yüzde 15 gibi bir vergiye bir para kesiliyor. Bu paranın kesilmemesini istiyoruz. İkinci bir isteğimizde, Kayseri'de 3 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere Çıraklık Eğitim Merkezlerimiz var. Buradan yıllarını verip de ustalık belgesi alanlar var. Odamıza iş yeri açmak için müracaat edenlere sicil belgen yoksa kayıt yapamayız diyoruz ama, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bir gece operasyonu ile Ticaret Odası'na kayıt yaptıranlardan ustalık belgesi istenmez gibi bir kara aldı. Bu konu odamıza üye kaybı olmasına neden oluyor. Bu konuda da yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
İl Başkanı Ömer Dengiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve esnaflığın kıymetini iyi bilenlerden biri olduğunu söyledi. Şimdi ise, Peygamber mesleği olan ticaretle uğraştığını dile getiren Dengiz, şunları söyledi:
"Günümüz şartları ticarete doğru gidiyor ama, bu gidiş esnaflığı bitirir mi derseniz? Bence bitirmez. Günümüzde her kum tanesinden kaya parçasına kadar herkese ihtiyaç var. Rızkı veren Allah'tır. Herkesin de kendine göre rızkı ve ihtiyacı vardır. Türk Milleti'nin kültüründe esnafın yeri çok önemlidir. Örneğin hiç kimse sürekli gittiği berberini değiştirmez. Mahallede bakkalından vazgeçmez. Trendler, konjektörler bir yerlere doğru gidiyor. Ama bizlerde ona ayak uyduruyoruz. Zaman geliştikçe, değiştikçe, nesiller değiştikçe daha da güzelleşiyor. Herkes çok büyük mücadeleler veriyor ama rızkı veren Allah, bu doğrultuda da herkes kendine düşen payı alacaktır. Oda olarak sıkıntılarınızın giderilmesi adına her zaman yardıma hazırım. İstekleriniz konusunda da gerekli bakanlarımıza bu konuları ileteceğim."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39