• BIST 9094.06
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Hüseyin Akay AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu

Hüseyin Akay AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu
HÜSEYİN AKAY AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNDU

KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY: 
 “BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEĞİNİ ARKAMIZDA HİSSEDİYORUZ” 
 “KAYSERİ ŞEKER TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLİR BİR NOKTAYA GELDİ”

 

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 
Öğle saatlerinde parti binasına gelerek aday adaylığı başvurusu yapan Hüseyin Akay burada basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Aday olarak açıklanması takdirde Şeker Fabrikası’nın akıbetinin ne olacağının sorulması üzerine Akay Şeker Fabrikası’nın farklı bir yönetimi olduğunu söyleyerek sorun teşkil etmeyeceğini belirtti.

Akay, “Kayseri Şeker Fabrikası yerinde duruyor. Başarılı bir şekilde yerinde durmaya devam edecek. Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili bir şey söz konusu değil. Bildiğiniz gibi ben Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanıyım. Kayseri Şeker Fabrikası’nın elbette farklı bir yönetimi var. Ama Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi de Kayseri Şeker Fabrikası’nın yüzde 56’lık bir hissesine sahip. Dolayısıyla biz Kayseri Şeker Fabrikası’nın yönetimini birlikte istişare ederek yönetiyoruz. Bu birlikte çalışmanın sonucu olarak da başarı ortaya çıktı. Kayseri Şeker Fabrikası şuanda 4,5 sene önceki bataktan bugün Türkiye’nin zirvesine çıkmış, yıldız olmuş bir kuruluş. Dolayısıyla Kayseri Şeker Fabrikası’nı burada ilgilendiren herhangi bir durum söz konusu değil. Ayrıca Pancar Kooperatifi açısından da bir sorun söz konusu değil. Çünkü bu geçtiğimiz 7 Haziran seçimleri itibari ile Yüksek Seçim Kurulu bizim konumumuzdaki kooperatifler ve üst birlikleriyle ilgili bir karar verdi. Bu kooperatif ve üst birliklerinin gerek yönetim kurulu başkanları gerekse yönetim ve denetim kurulu üyeleri aday oldukları takdirde istifa etmeleri gerekmiyor. Seçilecekleri takdirde de istifa etmeleri gerekmiyor.

20150903aw516957_02.jpg

O nedenle herhangi bir sorun kooperatif açısından da fabrika açısından da söz konusu olmayacak” diye konuştu.
“BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEĞİNİ ARKAMIZDA HİSSEDİYORUZ”
Seçilmesi takdirde hedeflerini sıralayan Hüseyin Akay, çiftçilerle istişare ederek bu kararı verdiklerini, çiftçilerin sorunlarını etkili bir şekilde meclise taşımak istediklerini kaydetti. Çiftçilerin desteğini arkalarında hissettiklerini ifade eden Hüseyin Akay, “Bizim siyasete niyet etmemiz özellikle kendi camiamızla ilgili. Biliyorsunuz Türkiye’nin yüzde 25’i tarım kesimi. Dolayısıyla Türkiye’de siyasette de tarım kesiminin de artık bir rol sahibi olması lazım, etkili olması lazım. Tarım kesiminden insanların da, tarım kesiminin temsilcilerinden de siyasette yer edinmesi lazım ve tarım kesiminin sorunlarını Türkiye Meclis gündeminde daha etkili ortaya koyması ve savunması lazım. İşte biz bu anlayışla bu işe tevessül ettik. Bunu yaparken de yapmadan önce de pek çok çiftçimizle istişare ettik. Bildiğiniz gibi bizim çiftçi meclisimiz var. Altını çizmek istiyorum, çiftçimiz sadece tek partiden oluşmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilere oy veren çiftçilerimiz var elbette. Biz onlar da dahil olmak üzere bu istişareyi yaptık. Biz ilk defa siyaset ile bu yola çıkmışken bütün çiftçilerimizin desteğini arkamızda hissederek çıkıyoruz. Çiftçilerimizin haklarını etkili şekilde koruyabilmek için onların bu desteğini arkamızda hissediyoruz. Ve parti ayrımı yapmadan bu desteği hissediyoruz. Bunun altını çiziyorum. Çiftçilerimiz elbette bu desteği verirken sadece aday adayı olmamız konusunda vermiyorlar. Aynı zamanda aday olmamız için de bu desteği veriyorlar. Aynı zamanda onlar adına onları temsilen meclise girmemiz için de bu desteği veriyorlar. Ama bunun kararını elbette bizler verecek değiliz, çiftçiler verecek değil. Bunun kararını AK Parti yöneticileri verecek. Biz tercihi elbette AK Parti’den yana koyduk. Buraya müracaat için geldik. Ama bundan sonra değerlendirme, takdir AK Parti’nin yöneticileri nezdinde yapılacak bir değerlendirme olacak” dedi.

20150903aw516957_01.jpg
“KAYSERİ ŞEKER TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLİR BİR NOKTAYA GELDİ”
Kayseri Şeker’i Türkiye’de parmakla gösterilir bir noktaya getirdiklerini kaydeden Akay, “Elbette Kayseri Şeker Fabrikası bugün geldiği itibariyle Türkiye’de parmakla gösterilir bir noktaya geldi. Bunu finansçılar söylüyor, bankacılar söylüyor, herkes söylüyor. Borçları bitirdi yatırımlara başlıyor” şeklinde konuştu. Neden AK Parti’yi seçtiği konusunda da açıklamalarda bulunan Akay, “Elbette bu işi yaparken destek olacaksa daha önce iktidar tecrübesi yaşamış, şuan itibariyle de iktidara en yakın bir parti. Dolayısıyla iktidara en yakın parti AK Parti. Elbette de sadece bu açıdan değerlendirilmemesi lazım. Aşağı yukarı çocukluğumdan beri siyasetle ilgilenen bir insanım. Siyasete girmesem bile Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilenen bir insanım. Kamu ve özel sektörde görevler yaptım. Epeyce tecrübem var. Bunu da her yaptığım görevde ortaya koydum. Bunu yaparken de her insanın bir siyasi görüşü var. Hayat ve siyasi görüşüme en yakın olması nedeniyle AK Parti’yi tercih ediyorum” diye konuştu.
Açıklamaların ardından AK Parti İl Teşkilatı’na geçen Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, buraya aday adaylığı için müracaatını yaparak dilekçesini bıraktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39