• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Akay Anadolu çiftçisi Türkiye de çok iyi bir başarı elde edecek

Akay Anadolu çiftçisi Türkiye de çok iyi bir başarı elde edecek
NİSAN YAĞMURLARI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜKAYSERİ ŞEKER TARLA GÜNLERİ “ŞÜKÜR DUASINA” DÖNÜŞTÜ

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Nisan yağmurları Pancar ekicilerinin ve yöneticilerin de yüzünün gülmesine vesile oldu. Kayseri Şeker’in pancar ekim etkinlikleri aynı zamanda şükür duasına dönüştü.Sarıoğlan İlçesi pancar ekim günü etkinliğinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Nisan yağmurları Pancar ekicilerinin ve yöneticilerin de yüzünün gülmesine vesile olduğunu belirterek hep birlikte şükretmemiz gerektiğini belirtti.

Yağışlar  nedeniyle tarlalarda ekim yapılamaması üzerine tarımsal kalkınma kooperatifi hizmet binasında yapılan Sarıoğlan Pancar ekim etkinliğine, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu üyelerinden Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Saroğlan İlçesi, Palas, Çiftlik, Yahyalı, İğdeli, Burunören, Ebulhayr, Kadılı, Yerlikuyu çiftçileri, Muhtarlar  ve diğer yetkililer katıldılar.

24e0310f-9fca-4861-955c-829f860bdbfc.jpg

Sarıoğlan İlçesi pancar ekim günü etkinliğinde Kooperatiflerin, çiftçilerin üye olduğu, onların malı olan, aynı zamanda çiftçiye hizmet eden bir kuruluştur. O nedenle çiftçinin malı olan ona hizmet eden Kooperatiflerin de sadece ticari bir kurum olarak bakılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Başkan Akay Sarıoğlan İlçesi Yahyalı köyünde Kooperatiflerin ülke ekonomisine katkıları ve iyi örnek uygulamaları konusunda yapmış olduğu açıklamada; Kooperatiflerin, çiftçinin aynı zamanda sahibi ve patronu olduğunu belirtti ve  hizmeti de bu anlayış içerisinde yapmanız lazım. Kayseri Pancar Kooperatifi olarak biz de bu anlayış içinde en başarılı kooperatifçilik çalışmalarını ortaya koymaya çalışıyoruz dedi.

 Başkan Akay ayrıca Kooperatifçiliğin önemine de dikkat çekerek, Kooperatifler küçük ve orta ölçekli çiftçinin en büyük dayanağıdır. Türkiye’de bu tür çiftçilerin hiçbir sermayesi yok. Bunların iş yapabilmesi için tohumundan tutunda gübresine, mazotuna, ilacına varıncaya kadar pek çok ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçları kendi imkanları ile karşılayabilmesi mümkün değil. Onun için bu noktada kooperatif çiftçinin imdadına yetişen önemli bir kuruluştur. Türkiye de tarımsal amaçlı kooperatiflerde çok anormal şekilde yaygınlaşma gündeme geldi. Bir kısmı yönetilemez hale bir kısmı da kapanma aşamasına geldi. Biz pancar kooperatifi olarak böyle bir duruma düşmemek ve çiftçimize en iyi hizmeti verebilmek için her türlü dikkat ve özeni gösteriyoruz. Bunun sonucunda da Orta Anadolu çiftçisi özellikle pancar yetiştirme noktasında en iyi durumda olduğu gibi aynı zamanda pancardan gelir elde etme konusunda da en iyi konuma 

gelmiş durumda bulunmaktadır.

Bu gelişmeler yeterli değil. Çiftçi sadece pancar ekmiyor. Pancarın münavebe bitkisi olması nedeniyle arpa buğday ve hububat gibi bakliyat ürünleri de ekmek söz konusu. Aslında başarılı kooperatif çiftçinin bütün tarımsal faaliyetlerinde onu kucaklayan, ona hizmet eden ve onun bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir yönetim anlayışı ortaya koyması lazım. Bizde şimdi işi bu noktaya getirmeye çalışıyoruz. Çiftçimizin bütün ürünlerinde onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu gerçekleşecek olursa orta Anadolu çiftçisi Türkiye de çok iyi bir başarı elde edecek ve Avrupa çiftçisi ile yarışır hale gelecek.

 Bizim de temel amacımız çiftçimizi her konuda Avrupa çiftçisi ile yarışır hale getirmek. Asıl olan da onu küçük ve orta ölçekli çiftçi olmaktan kurtarmak. İşletmelerini daha da büyütmesi, kazandığı paraları daha fazla tarla alarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyor bunu tavsiye ediyoruz. Bu şekilde olursa çiftçilikte ilerleme kaydedilir. Başarılı üretim yapma konusunda biz elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39