• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Akıl hastanesinde 2 gözü oyuldu!

Akıl hastanesinde 2 gözü oyuldu!
Akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sevk edildiği hastanede başka bir hasta tarafından gözleri oyulan genç adına ailesi Sağlık Bakanlığı'ndan 165 bin TL talep ediyor
Sakarya’da karıştığı bıçakla yaralama olayının ardından, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için mahkemece sevk edildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin müşahade odasında, aynı yerde kalan bir başka hasta Gürhan Dalaklı tarafından gözleri oyulan Hakan Şahinoğlu’nun ailesi Sağlık Bakanlığı aleyhinde 165 bin liralık tazminat davası açtı. Aile dava dilekçesinde, iki hastanın da herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan aynı odada beraber bırakılması ve yatırılmasının büyük bir ihmal olduğunu gerekçe gösterdi.

Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde yaşayan Hakan Şahinoğlu, 6 Mayıs’ta işlediği bıçakla kasten yaralama suçu nedeniyle, cezai sorumluluğunun belirlenmesi için Sapanca Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Bakırköy’deki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi. Burada kontrolleri süren Şahinoğlu, 28 Mayıs’ta aynı odaya yatırılan Gürkan D. isimli hastanın saldırısına uğradı. İddialara göre Gürkan D., yan yatakta yatan Hakan Şahinoğlu’nun iki gözünü parmaklarıyla çıkardı.

GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ

Hastanedeki bu dehşet anları güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kayıt edilirken, olayda gözleri oyulan Hakan Şahinoğlu’nun babası Nehar ve kardeşi Serkan Şahinoğlu, hastanenin kusuru olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhinde Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi’ne fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak üzere 15 bin lira maddi ve 150 bin lira manevi olmak üzere toplam 165 bin liralık tazminat davası açtı.

’BAKANLIĞIN İHMALİ VAR’

Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Şahinoğlu ailesi, Sağlık Bakanlığının ihmali nedeniyle çocuklarının gözlerinin oyulduğunu, iki hastanın da herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan aynı odada beraber bırakılması ve yatırılmasının büyük bir ihmal olduğunu öne sürdü. Saldırı sonrasında Hakan Şahinoğlu’nun yüzde 100 görme kaybına uğradığı belirtilen dava dilekçesinde, hayatının bundan sonraki bölümünde yardıma muhtaç yaşamak zorunda olduğu kaydedildi.

Zafer TOKUŞ/SAPANCA (Sakarya), (DHA)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39