• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Aklı başında olan barışa karışı çıkmaz dedi

Aklı başında olan barışa karışı çıkmaz dedi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisini barışa karşı çıkmakla eleştiren Erdoğan'a yanıt verdi, "Aklı başında olan barışa karışı çıkmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği dayanışma gecesine katıldı.

Okmeydanı'nda bulunan Ekşioğlu İşhanı'nda yapılan geceye Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kan Salıcı, partililer ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Şebinkarahisar'ı il yapma sözü vererek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu, “Okul istedik, okul verdik, fabrika yeri istediler fabrika yeri verdik. İliniz vardı onu da verdiniz. Ama ben size bir şey söyleyeyim; hak verilmez alınır. Hakkınızı alacaksınız. İl olmak sizin hakkınız zaten. Her zaman yüreğimizi burkan bir anısı vardır; 12 Eylül askeri darbelerinin Erdal Eren gibi gencecik bir çocuğun yaşının büyütülerek idam edilmesi. Onun adının burada anılması ayrıca beni mutlu kıldı. Çünkü biz demokrasiden ve siyasallardan yana bir anlayışa sahibiz. ‘Ecevit'in bir vasiyeti var' dedi.

Onu inşallah özümsersiniz diye. Sayın Başkan hiç meraklanma Bülent Ecevit Türk sosyal demokrat hareketinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Onun vasiyeti sadece Şebinkarahisar'la sınırlı değil. O vasiyetine de sadık kalacağız. Ama ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyen vasiyetine de sahip çıkacağız” diye konuştu.

T.C.'nin kaldırılmasına ilişkin tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Biz bu Cumhuriyeti acı ve gözyaşı ile kurduk, ağır bedeller ödedik. Adına Türkiye Cumhuriyeti dedik. Kıvançla dünyanın her tarafında bunu tüm dünyada dillendirdik. Hiç kimsenin önünde boyun eğmedik. Onurlu bir yurttaş olarak bütün dünyayı gezdik. Şimdi eğer Türkiye Cumhuriyeti adını kullanmaktan sakınan siyasal anlayış varsa ona hesap sormak benim kadar bu ülkede yaşayan her vatandaşın görevidir. Ülkemizi seviyoruz” dedi.

“AKLI BAŞINDA OLAN BİRİSİ BARIŞA KARŞI ÇIKAR MI?”
CHP'nin barış sürecine destek vermediğine ilişkin eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğu, “Bize soruyorlar siz barışa karşı mısınız? Aklı başında olan birisi barışa karşı çıkar mı? Çocuklarımızın adını barış koyduk, çocuklarımızın adını Özgür koyduk biz. Neden barışa karşı çıkalım. Ülkede barış olsun mu? Elbette olsun. Huzur olsun mu? Elbette olsun. O zaman sormamız gereken soru şu; barış ve huzur istiyorsak ki istiyoruz o zaman bize söylenmesi lazım, barışı şu koşullarda getiriyoruz diye. Biz bilmiyoruz, bilen var mı? Hayır. Milletvekilleri bilmiyor, bakanların büyük bir kısmı bilmiyor, vatandaş zaten hiç bilmiyor. Akil insanlar bilmiyor. Akil bir insan bulmamız lazım herhalde bize biraz ipucu verecek olan” şeklinde konuştu.

CHP'yi yönelik bir kampanyanın başlatıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi bütün televizyonlarda, gazetelerde aşağı yukarı kampanya şu; CHP barışa karşı. Bilmediğimiz bir şey değerli arkadaşlar. Avrupa'da bir arkadaşımıza soruyorlar ‘siz neden karşısınız' diye. Önünde bir yazılı belge varmış, siz bunu okumadan imzalar mısınız? ‘Hayır' demiş ‘önce okumam lazım' demiş, ‘ondan sonra imzalayacağım' O zaman bu soruyu bize neden soruyorsunuz? Önce bir bilmemiz lazım, bileceğiz ki koşullar ne değil ne değildir. Sayın başbakan söylüyor silahları burada bırakacaklar güzel, silahsız çıkacaklar güzel, hiçbir pazarlık yapmıyoruz güzel. Ee ne istiyorsunuz o zaman CHP'den. Siz zaten çözmüşsünüz olayı. O zaman neden bizi suçluyorsunuz? CHP'yi sürece karşı diye neden suçluyorsunuz? CHP ülkenin birliği ve bütünlüğü üniter yapısı barışı ve huzuru için hiçbir zaman hiçbir ortamda farklı bir düşünceye sahip olmamıştır. Biz hep şunu söyledik. Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun Hakkari'den Edirne'ye, Sinop'tan İçel'e, Adana'dan Hatay'a kadar. Hiçbir zaman hiçbir yurttaşımız için ayrım yapmadık. Herkesi kucakladık.”iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39