• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

“AKLINI KİRAYA VERMİŞ İNSANLARIN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK”

“AKLINI KİRAYA VERMİŞ İNSANLARIN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, "Aklırını kiraya vermiş insanların aklına ihtiyacımız yok" dedi.
CHP Kayseri İl teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, çözüm sürecini eleştirdi. Çözüm süreciyle ilgili kimsenin bilgi sahibi olmadığını söyleyen İnce, “Akil insanların burada ne işi var. Diyorlar ki, 75 milyonu ikna edeceklermiş. Madem bunlar çözüm sürecinin mücahitleri. Madem 75 milyonu ikna edecekler. Niye zor olanı seçiyorlar? Neden 75 milyonu ikna etmekle uğraşıyorlar. Kandil’e gitsinler. 2 bin teröristi ikna etsinler, sorun bitsin. O zaman neden Kandil’e gitmiyorlar. 2 bin kişiyi ikna etmek mi zor? 75 milyonu mu? Sonra bunları ben söylesem bana kızarlar. Başbakan, ‘Ben Fatih Terim’i de akil insanlara yazacaktım fakat çok meşgul olduğu için yazmadım’ dedi. Bu akil insanlar, bugün Kayseri’de gezenler, boş gezenin boş kalfası mı? Bizim millet olarak, aklını kiraya vermiş insanların aklına ihtiyacımız yok. Bizim bu tür akil insanlara ihtiyacımız yok. Bizim makul, asil ve adil insanlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
Herkesin barış istediğini ancak çözüm sürecinin kandırmacadan ibaret olduğunu ifade eden İmce, “2 bin kişiyi ikna edemeyeceksin, 75 milyonu ikna etmek için sokaklara düşeceksin. Bu bir kandırmacadır. Biz bunları söylediğimizde, bize diyorlar ki siz barış istemiyorsunuz. Kardeşim barışı kim istemez. Herkes barış ister. Herkes çözüm ister. Herkes silahlar sussun ister. 75 milyona soralım herkes bunu ister. Bizde barış istiyoruz. Bizim bu süreçle ilgili itirazlarımız var. Kimse bilgi sahibi değil. Biz ana muhalefet olarak bilgi sahibi değiliz. MHP bilgi sahibi değil. AK Parti’nin milletvekilleri bilgi sahibi değil. AK Parti’nin bakanları bilgi sahibi değil. Sayın Cumhurbaşkanı da bilgi sahibi değil” şeklinde konuştu.
Toplumsal olarak uzlaşma sağlanması gerektiğini kaydeden İnce, “Toplumsal uzlaşma sağlanmalı. Parlamentonun yüzde 80’i bunu desteklemelidir. CHP, MHP yok. Toplumsal bir uzlaşma sağlayamıyorsun. Ortada bir yol haritası yok. O akil insanlar bile ne söyleyeceklerini bilmiyorlar” diye konuştu.
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39