• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

AKP'li Tayyar'dan BDP'ye Sert Uyarı‎

AKP'li Tayyar'dan BDP'ye Sert Uyarı‎
AK Parti Milletvekili Gazeteci Yazar Şamil Tayyar'dan Bdp'lilerin meclisteki konuşmalarına çok sert tepki.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, KCK'nın alternatif bir devlet projesi olduğunu söyledi. "KCK şehir yapılanması değil, alternatif devlet projesidir" diyen Tayyar, "KCK, PKK'nın şehir yapılanması değildir. Bu işi küçültmek ve sulandırmaktır. KCK bir alternatif devlet projesidir. Sadece sınırları yoktur. PKK'nın üzerinde bir şehir yapılanmasıdır." dedi.

TV8'de Erkan Tan'ın sunduğu programa konuk olan Tayyar, terör örgütü KCK'yı şöyle tarif etti:

"Yasaması, yürütmesi, yargısı, parlamentosu, Genelkurmay başkanları, yargıçları ve Ysk'sı vardır. KCK sözleşmesi de bunların anayasasıdır. Bu alternatif devletin Başbakanı Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Abdullah Öcalan, Genelkurmay Başkanları Fehman Hüseyin'dir. Bütün ülkeleri kapsayan bir devlet yapısıdır. Şehir yapılanmaları KCK'ya bağlı koldur, PKK gibi... Bunların elinde çakı bile yok diyorlar; ama elinde çakı olanı yönlendiriyorlar. Öcalan'ın elinde de çakı yok; ama talimat veriyor. Ne yapalım Öcalan'ı serbest mi bırakalım?"

Konuşmasında PKK'ya da değinen Tayyar, PKK terör örgütünü; "PKK kanlı bir örgüttür, Kürt Ergenekon'udur." şeklinde tanımladı. Tayyar şöyle dedi: "Bugün PKK'nın kendi iç infazları sonucu öldürdüğü Kürt sayısı 5 bin civarındadır. PKK üniformasını giymiş, örgüte dahil olmuş, eli kana bulaşmış adamları öldürdüler, hain değil, köstebek değil öldürdüklerinin sayısı 5 bindir. Yüzlerce Kürdün kafatası var toprağın altında. Derin devlet öldürdüğünde hesap soruyoruz peki neden PKK'ya hesap sormuyoruz. Burada çifte standart var. Bir gerekçe uydurup insanları katlediyorlar."

Ergenekon ve PKK'nın kan kardeşliği yaptığını vurgulayan Tayyar, "Ergenekon ve PKK kan kardeşidir. Biz Ergenekon'a inanmadık siz de PKK'ya inanmayın. Ergenekon ve PKK kan kardeşidir. PKK'nın hedefleri vardı belki; ama Kürt sorunu PKK'nın çözmek istediği sorun olmaktan çıkmıştır. Kendi varlığını düşünen bir örgütün Kürt sorunu diye bir kavramı var diyemeyiz. Demirtaş, 'Öcalan'ı hiçe sayan yaklaşımı önemsemiyoruz' dedi. Öcalan da 'Eğer Kürt sorunun çözümü benim bertaraf olmamdan geçiyorsa ben çekiliyorum yeter ki çözün' diyemedi. Yakalandığı gün bile 'Annem Türk babam Kürt'tür. Bu devlete seve seve hizmet ederim' dedi. Ben ve partim; 'Türkün de Kürdün de kanı akıyorsa biz hesabını soracağız' diyoruz." diye konuştu.

"Bdp'LİLER MECLİS'TE EVİRE ÇEVİRE DAYAK YERLER"

Meclis'te siyaset yapan Bdp'ye de uyarılarda bulunan Tayyar, "Bdp gerçekten çok çatışmacı bir üslupla siyaset yapıyor. Siz bu durumu çatışarak çözemezsiniz. Meclis'teki dilleri beni son derece rahatsız ediyor. Bu şekilde devam edeceklerse Parlamento zemininden Kürt meselesinin çözümüne ilişkin bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Onların kıbleleri farklı. Vahim şeyler olabilir. Böyle giderse Meclis'in ortasında evire çevire dayak yerler. Çatışmacı dil karşılığını bulur. Bu ortam, sorunun çözümüne katkı sunmaz. Bağcıyı döversiniz; ama üzüm yiyemezsiniz. Bdp'li vekiller kürsüye çıktıklarında inanılmaz küstahlar. Dilleri çok ağır. Kandil'de olduklarını, dağda olduklarını mı düşünüyorlar bilemiyorum. Bu dil bir çıkar yol değil. Sırrı Sakık'tan, Hasip Kaplan'a kadar herkes ağır dil kullanıyor. Lafın nereye gideceğini bilmiyorlar ya da götürmek istedikleri yer için bilerek ağır dil kullanıyorlar." eleştirilerinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39