• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

'Alex G.Saray ile anlaştı bilerek oynamadı'

'Alex G.Saray ile anlaştı bilerek oynamadı'
Galatasaray eski yöneticisi Brezilyalı yıldız için ağır konuştu: “Bize karşı çocuğunu bahane edip bilerek oynamadı. O heykeli dikilecek ve Fenerbahçe efsanesi olacak futbolcu değil. Başbakan'ın uğurlayacağı bir futbolcu hiç değil.”
Alex de Souza ile ilgili gizli bir gerçek 5 yıl sonra ortaya çıktı... 2007 yılında Özhan Canaydın başkanlığındaki Galatasaray yönetiminde futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Fatih Gökşen bomba etkisi yaratacak bir açıklama yaptı...

Gökşen, heykeli dikilen ve Fenerbahçe ile yollarını ayıran sambacıyla ilgili “2007'de Alex ile anlaştık. 2 milyon dolara da el sıkıştık. Alex, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve tarihe sulu derbi olarak geçen olaylı maçta oynamayacağını bizi arayıp önceden bildirdi. Fakat çıkan olaylar sonrası korkarak, Galatasaray forması giymekten vazgeçti. Şiddet dolu olaylar yaşanmasaydı Alex, Galatasaray'a gelecekti” dedi… Beyaz TV'de Beyaz Futbol programına konuşan Fatih Gökşen, “Alex heykeli dikilecek ve bir Fenerbahçe efsanesi olacak futbolcu değil” dedi ve şöyle devam etti: Alex'in gidişi çok abartıldı. Türkiye'ye getirdiği Avrupai bir başarı yok. 25 milyon Euro vergisiz para kazanıp, giderken kendisini Başbakan uğurladı. Alex, heykeli dikilecek, efsane ya da kahraman ilan edilecek adam değil. Başbakan'ın uğurlayacağı bir futbolcu hiç değil.

“KIZIM HASTA” DEDİ MAÇA ÇIKMADI

Biz 2007'de Alex ile Galatasaray'a gelmesi konusunda anlaştık. Özhan Canaydın, yönetimden bu olayı gizli tutmamızı istedi. 3 kişi biliyorduk. Fenerbahçe'den Alex 1.5 milyon dolar alıyordu ve sözleşmesi biterken sorunlar yaşamıştı. Zam istiyordu. Mali konuda pürüzler yaşamıştı. Biz devreye girdik ve 2 milyon dolar yıllık ücret karşılığında kendisiyle söz kestik. Her şey bitmişti.

Alex, sulu derbide bizimle anlaştığı için oynamak istemedi. Fenerbahçe şampiyonluğu o sezon bizimle Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağı maç öncesi garantilediği için Alex “Kızım hasta” diyerek o gün maça çıkmadı. Bunu da önceden bize bildirdi. Telefonla bizi aradı “Çocuğum hasta ve hastaneye gideceğim diye izin aldım. Oynamayacağım” dedi. Ama o günkü olaylar bize gelişini engelledi.

Beni hain ilan ederler gelemem ”O derbi şiddet ve tehlike içeren bir maç olarak tarihe geçti. Alex derbinin ardından salı günü bizi aradı. “Kusura bakmayın, ben size gelmeyeceğim. Bu taraftar ortamı ve olaylar beni çok üzdü ve etkiledi. Bu olaylardan sonra Fenerbahçe'den ayrılıp Galatasaray'a gelirsem beni hain ilan ederler. Transferden vazgeçtim” dedi. Fenerbahçe'nin kaptanı olduğundan ve etkilenmemesi adına bugüne kadar sustum. Neden bunu şimdi açıklıyorum. Başka futbolculara haksızlık ediliyor ve ayıp oluyor. Türk insanı bu değeri kendi çocuklarına vermeli.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39