• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Ali Ağaoğlu'ndan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu açıklaması

Ali Ağaoğlu'ndan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu açıklaması
Yolsuzluk operasyonunda gözaltınan alınan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Ali Ağaoğlu suçlamalara yanıt getirdi. Kendisinin yüz kızartacak işler içinde olmadığını söyleyen Ağaoğlu, "Ben sadece medyatik olmamın cezasını ödedim" dedi. İşte Ali Ağ
AĞAOĞLU Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Ben abdestimden eminim. Yüz kızartacak yamuk yumuk bir işin içinde olmadım. Bu olayı medyatik biriyle duyurmak istediler. Ben de medyatik olmanın bedelini ödedim” dedi. Ağaoğlu, 8 saatlik sorgusunda ‘Bakırköy 46’ projesiyle ilgili soruları yanıtladığını açıkladı.

Hürriyet’ten Gülistan ALAGÖZ’ün haberine göre; 17 Aralık’ta Türkiye gündemine oturan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltınan alınan ve 4 gün sonra serbest bırakılan Ali Ağaoğlu’nu ofisinde ziyaret ettik. Basına 20 saat olarak yansıyan sorulama süresinin 8 saat olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, gözatında yaşadıklarını anlattı ve suçlamalara cevap verdi.

GÖZALTI NEDENİ ‘BAKIRKÖY 46′

Gözaltının Bakırköy 46 projesiyle ilgili olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “İmarlı bir arsada yapılan bir proje. Ben sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 18 madde uygulamasını kaldırmasını istedim. Bu maddeye göre proje planı tüm bölgeyle birlikte yapılıyor. Biz ayrı değerlendirilsin dedik. Belediyeden cevap gelmeyince yasal hakkımızı kullanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptık. Tek suçumuz işimizi takip etmek. Etmezsek belgeler bir masadan diğerine 15 günde geçer” dedi. Bakırköy 46’nın 6 fabrika arazinin dönüşüm projesi olduğunu belirten Ağaoğlu, 80 dönüm arsadan kendilerine 45 dönüm inşaat alanı kaldığımı ve emsalin de 2.5 olduğunu ifade etti. Ağaoğlu, “Proje alanı izbe bir haldeydi. Farelerin, tinercilerin yuvası durumundaydı. Ayrıca bazı haberlerde 190-200 bin metrekare inşaat alanından bahsediyorlar. Bu doğru değil. İnşaat alanımız 110 bin metrekare. Türkiye’de her alanda 3.5, 4 emsal verilirken biz 2.5 da kaldık. Hukuka aykırı bir iş yok” dedi. Sürecin ses getirmesi için medyatik isimler arandığını ve bunun için kendisinin seçildiğini söyleyen Ağaoğlu, “İnşaat sektörüne büyük haksızlık yapıldı. en önemlisi Türk ekonomisine darbe vuruldu” dedi.

ONUR KIRICI DAVRANDILAR

ALİ Ağaoğlu, gözaltına alınma şekilllerini ve süreç içinde yaşadıklarını eleştirdi. Hukuka güvendiğini ancak yapılanların yakışıksız olduğunu belirten Ağaoğlu, “Maruz kaldığımız durum çok çirkin. Bize onur kırıcı ve aşağılayıcı davrandılar. İnsanların ilaçlarını bile vermediler” dedi.

ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNDÜM

SERBEST kaldığı gecenin sabahında işlerinin başına geçtiğini ve şantiyelerini tek tek gezdiğini söyleyen Ağaoğlu, “Kendim için ne korktum ne de endişe ettim. Aklım çocuklarıma takıldı. Olayın onlar üzerinde nasıl etki yaratacağını düşündüm” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39