• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Ali Babacan Erken Emeklilikte Son Noktayı Koydu:

Ali Babacan Erken Emeklilikte Son Noktayı Koydu:
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Erken emeklilik yok. Pek çok ülke kriz ortamında emeklilik yaşını yükseltirken bizim böyle bir ortamda emeklilik yaşını düşürmemiz imkansız" dedi.


Ekonomi muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Babacan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erken emekliliğe son noktayı koyan Babacan, "Erken emeklilik yok. Pek çok ülke kriz ortamında emeklilik yaşını yükseltirken bizim böyle bir ortamda emeklilik yaşını düşürmemiz imkansız. Biz önceden yapılan hataların acısını çok çektik. Bu hatalara bir daha düşmeyeceğiz" diye konuştu.

Barış sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılacak yatırımları değerlendiren Babacan, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmetin daha rahat ulaşmasıyla ilgili, rotasyonla ilgili bir çalışmamız var. Burada çalışan memurlar bir kaç yıl sonra illere tayin çıkartıyor ve oradaki köylere hizmet gitmiyor. Bunun önüne geçmek için bir çalışmamız var" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin bazı basın-yayın organlarında çıkan, "Ali Babacan da bireysel emeklilik sisteminde yer alacak" yönündeki haberleri hatırlatarak, "Bireysel emeklilik yaptırdınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine Babacan, "Bütün şirketler 'bizimle yapın' dediler. O konuda açıklama yapmak istemiyorum. Haksız rekabet durumu oluşmasın diye açıklamıyorum" cevabını verdi.

Varlık barışı konusunda ise, vergi yapılandırılmasının söz konusu olmadığını açıklayan Babacan, "Söz konusu tespitler, yurt dışından varlığını Türkiye'ye getirene ait, Türkiye'de varlığı olana değil" dedi.

Babacan, yeni Anayasa çalışmalarını da değerlendirdi. 2010 yılındaki anayasa değişikliğiyle pek çok temel sorunun çözüldüğünü belirten Babacan, "Ama halen mükemmel bir anayasa değil yamalı bohça gibi. Yeni anayasa Türkiye'nin ihtiyacıdır. Yeni anayasanın olması ya da olmamasının ekonomi üzerindeki etkisi sınırlı olur" diye konuştu.

Babacan, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcun 420 milyar dolar olduğunu açıklayarak, söz konusu borcun Haziran ayında kapanacağını belirtti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39