• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

ALİ DAĞ YAMAÇPARAŞÜTÜNE HAZIR

ALİ DAĞ YAMAÇPARAŞÜTÜNE HAZIR
Talas Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Kupası hazırlıkları tamamlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Ali Dağı, hava sporlarında dünyanın en iyileri arasına girdi” dedi.

Sona gelinen çalışmaları yerinde gören Başkan Yıldırım, uluslararası boyutta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ali Dağı Yamaçparaşütü Kupası’nın 23 Haziran 2012 cumartesi günü başlayıp bir hafta süreceğini söyledi. Ali Dağı’nda 8 yıldır çok sayıda hava sporu organizasyonu yapıldığına dikkat çeken Başkan Yıldırım, yelkenkanat ve yamaçparaşütü gibi hava sporlarının şehrin tanıtımında çok önemli bir rolünün olduğunu ifade etti. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Şehirlerin ve ülkelerin tanıtımında sporun büyük önemi var. Hava sporlarında yakaladığımız bu ivmeyle çok iyi konumdayız. Sadece kalkış pistinde değil, tribünlerde, iniş pistinde sosyal mekanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl batı pisti ilk kez hizmete girdi. İniş pistimiz tamamlanarak merhum eğitmenimiz Mehmet Şafak’ın ismini verdik.

Bunun yanında asıl hedefimiz bizim Eylül ayında gerçekleştireceğimiz, Avrupa’nın en prestijli yarışması olan ve 33 ülkeden 150 sporcunun katılacağı Avrupa 2012 Yelkenkanat Şampiyonası. Yani tüm dünyaya dağımızı, şehrimizi ve ülkemizi tanıtmış olacağız.”

Başkan Yıldırım, Ali Dağı’yla ilgili ön master projelerinin yüzde 40’na hibe bulduklarını anlatarak, “Ali Dağı’nın gelecekte nerede olacağıyla ilgili yol haritamız belli. Dağın eteklerinden mesire alanına kadar teleferik, sonra zirveye kadar finükiler sistem yapılacak. Birçok sosyal tesis ile birlikte sadece hava sporları değil, yürüyüş alanları, binicilik ve botanik alanları oluşturulacak. Birinci projemizde yüzde 40 hibe kesinleşti. Biz projenin tamamının öz kaynaklar kullanılmadan yapma arayışındayız” dedi.

Başkan Yıldırım, 3. Ali Dağı Yamaçparaşütü Kupası’nın festival şeklinde gerçekleşeceğini belirterek, “İnsanlar hem yarışmacıların gökyüzündeki renk cümbüşünü izleyecek, hem de aileleriyle burada keyifli vakit geçirecek” diye konuştu.
Yarışma koordinatörü Adem Hasgül, 8 yıl önce ilk yarışma yapıldığında hedeflerinin Wimbledon’ın tenisteki marka olma başarısını Ali Dağı’nda yamaçparaşütü ve yelkenkanatta aynı şekilde gerçekleştirmek olduğunu belirterek, bunu başardıklarını söyledi. Hasgül, 2004 yılındaki ilk yarışmada 30 pilotu zor bulduklarını anlatarak, “Geldiğimiz nokta itibariyle çok iyi konumdayız. Şu anda yarışmaya 45’i yabancı 280 başvuru oldu.

Biz bu sayının sadece 120’sini yarışmaya alabileceğiz. Fakat yarışmacılar aracı koyarak yarışmak istiyorlar. Ali Dağı’ndaki tesisleşme uluslararası standardın çok üzerinde. Geçen hafta Tokat’taki tesisleri gördüm. Talas’tan ilham alınarak yapılmış. Yamaçparaşütü sporunu seven vatandaşlarımız mutlaka izlemeye gelsin.

Çünkü 8 yılın en iyi yarışmasını izleyecekler” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39