• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

ALİ DAĞ YELKENKANAT ŞAMPİYONASINA HAZIR

ALİ DAĞ YELKENKANAT ŞAMPİYONASINA HAZIR
Talas Ali Dağı’nda geçen yıl test kupası gerçekleştirilen Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası’nın hazırlıkları tamamlandı.
1950 metre rakımlı Ali Dağı’nın zirvesinde açıklamalarda bulunan şampiyonanın ev sahibi Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldi. Günbatımında yarışmayla ilgili bilgiler veren Başkan Yıldırım, 2 yıl süren hazırlıkların tamamlandığını belirterek, 26 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında şampiyonanın gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Yıldırım şöyle konuştu:
“Sanayi, ticaret, turizm ve spor şehirlerin tanıtımında çok önemlidir. 2004 yılında çıktığımız bu yolda artık biz hava sporlarında dünyadaki en önemli merkezlerden birisiyiz. Bu başarı hepimizin başarısı. 8 yıldan beri uluslararası yamaçparaşütü ve yelkankanat yarışmalarını gerçekleştiriyoruz. Wimbledon’ın tenisteki karşılığı ne ise biz de hava sporlarında aynı yolda ilerliyoruz. Ali Dağı’nda 3 yıldır kendi markamızla yamaçparaşütü kupası yapıyoruz. Bu yarışmaları Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu ve Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) kabul ediyor. Model uçak tesisleşmesinde de Türkiye’de ilkiz ve Avrupa’da en iyilerin arasına girdik. Yani şehrimizde hava sporlarında çok ciddi çalışmalar var. Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonasına 17 ülkeden 70 sporcu geliyor. Daha çok sporcu gelecekti ancak uçaklar büyük kanatları alamamış.”
Yarışma koordinatörü Adem Hasgül ise, yarışmanın ilk iki gününün antrenman uçuşlarıyla geçeceğini ve birinci gün akşamında Uluğbey Bilgi Evi’nden belediye meydanına kortej yürüyüşü yapılacağını belirterek, resmi uçuşların 28 Ağustos-7 Eylül arasında yapılacağını söyledi. Hasgül, ayrıca FAI’nin iki onursal başkanının Ali Dağı’nı yerinde görmek için jüri üyesi olarak yarışmaya geleceğini ve bunun dünyada ilk olacağını ifade ederek, “İlk defa iki onursal başkan Flip Koetsier ve John Aldridge, jüri üyesi olarak bir yarışmaya gelecek. Bunun nedeni Ali Dağı’ndaki yapılan tesisleşme ve hava sporlarındaki başarı. Bu nedenle belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu gelişmeyle artık 10 yıl boyunca rahatlıkla uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39