• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ALİ DAĞI, ERCİYES’LE BÜTÜNLEŞECEK

ALİ DAĞI, ERCİYES’LE BÜTÜNLEŞECEK
Talas Belediyesi tarafından yaptırılan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) mali yönden desteklediği Ali Dağı Ön Master Planı tanıtıldı. Bir milyon 621 bin TL’ye tamamlanması planlanan projenin toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırı
Tarihi Okutan Konak’ta düzenlenen proje tanıtım toplantısına İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, ORAN Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk, ilçe protokolü, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan ORAN Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas’ın tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ayrı bir yerinin bulunduğunu belirterek, “Bu nedenle Talas’a ayrı bir önem gösteriyoruz” dedi. Talas Belediyesi’nin örnek bir belediye olduğunu ifade eden Palancıoğlu, şunları söyledi:
“Bu proje ajansımız tarafından doğrudan mali destekle hazırlandı. Haftaya pazartesi de yine Talas Belediyesi ile fizibilitesi ve mimarisi çizilen bu proje uygulama aşamasına geçecek. Uygulamanın da yüzde 75’ini belediye, yüzde 25’ini de ajans finanse edecek. Talas, bölgemizin kültürel, turistik ve doğal güzelliklerinin bulunduğu bir yer. Hazırlanan bu proje diğer belediyelere de örnek olabilecek düzeyde. Diğer belediyeler yol, asfalt, kaldırım gibi rutin çalışmaların yanında bunun gibi daha farklı projeler hazırlamalı. Ali Dağı proje tamamlandığında daha profesyonel bir alan olacak.”
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, Ali Dağı’nın artık dünyada bilinen önemli hava sporları merkezleri arasına girdiğini anlatarak, daha farklı çalışmalarla dağı sürekli canlı tutmak istediklerini söyledi. Ön master planın dağı daha etkin hale getirmek için motor güç olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, Erciyes Master Planı’yla bunun sağlanacağını kaydetti. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Ecriyes Master Planı’yla Ali Dağı, tarihi Kapadokya bölgesinin yine o turistik ve kültürel canlı hüviyetini birlikte sağlayacak. Bunu yaparken de yereldeki bütün dinamikleri aktif hale getirmeliyiz. Turizmde hak ettiğimiz yeri alabilmek için yaptığımız çalışmalarda hava sporlarının yanında tarihi dokuyu ayağa kaldırmak için devam eden projemizde 52 evden 37’sinin restorasyonu tamamlandı. İkinci yeraltı şehrinde 570’inci metredeyiz. 2013 yılı bizim için pazarlama yılı olacak. Talas’ta bu çalışmaların yanında bizim için asıl olmazsa olmazımız Erciyes projesiyle bütünleşmek. Bunun için kurum, kuruluşlar ve esnaf olarak hepimiz hizmet sektöründe kendimizi yenileyerek hazırlanmamız gerekir.”
Projeyi hazırlayan Argeus Mimarlık ortaklarından Yrd. Doç. Dr. Burak Asiliskender, çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, başta Ali Dağı’na mesire alanından zirveye çıkacak füniküler sistem ve diğer sosyal donatılar olmak üzere diğer çalışmaları anlattı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39