• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN DAVASI SAVCI İKİ KİŞİNİN BERAATİNİ İSTEDİ

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN DAVASI SAVCI İKİ KİŞİNİN BERAATİNİ İSTEDİ
SAVCI SANIK MEVLÜT SALDOĞAN’IN KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili olarak iki polis memurunun beraatini talep ederken, Mevlüt Saldoğan’ın ‘Kasten Adam Öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. 
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iddia makamı, polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasına, tutuklu sanıklar sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar’ın eylemlerinin yaralama olduğu ve nitelikli yaralama suçundan cezalandırılmalarını, Yalçın Akbulut’un kasten yaralama suçundan cezalandırılmasını, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in ise Ali İsmail’i darp ettiklerinin sabit olmadığı için beraatlerine karar verilmesini talep etti.
Savcının mütalaası sonrasında Baba Şahap Korkmaz, “Ali İsmail bir olay yerinde, yanan ateşten kaçmaya çalışırken, elinde hiçbir cisim bulunmadan olay yerinden kaçmaya çalışırken bu kişiler tarafından bu şekilde vahşice saldırmaları hangi kanuna, hangi hakka sığar. Raporlarda belirtildiği gibi her şey apaçık, hepsi de öldürmek için müdahale etmişlerdir. Biz gördüğümüzde vücuduna bakamadık. Bunlar gerçek birer katildir. Cezalarını almalarını istiyoruz” dedi.
Emel Korkmaz, “5 haftadır bu katillerle yüz yüze geliyorum. 18 aydır çoğumun ne sesini ne de nefesini duyamıyorum. Bu katiller çocuklarına annelerine bakabiliyorlar mı? Dokunabiliyorlar mı? Çocuğumla gurur duyuyorum. Katil damgasıyla ömür boyu kalacaksınız. Ben çocuğum ile gurur duyuyorum. 18 aydır çocuğumdan ayrıyım. Hangi anne bu kadar sakin kalabilir? Ben çocuğuma sadece dua dilendim ama olmadı. Bu katiller bize galip geldiler. İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek ama bu ülkede adalet varsa bunların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.
Gürkan Korkmaz ise, “Beraati istenen polisler sokakta amir sıfatıyla yakalama emri veren kişiler iken, onlar için beraat talebi hiçbir yasaya uygun değildir. Sanırım gözünden kaçmış sayın savcının” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39