• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Ali Üstünel, hakim Karşısında

Ali Üstünel, hakim Karşısında
"Akın Öztürk'ü darbeden önce vatanını, milletini seven birisi olarak bildiğimi söyleyebilirim"

15 Temmuz darbe girişimini yönetenler arasında bulunan ve tutuklanan Akın Öztürk'ün Kayseri Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuksuz yargılanan 50 yaşındaki Ali Üstünel, ilk kez hakim karşısına çıktı. Üstünel, "Akın Öztürk'ü darbeden önce vatanını, milletini seven birisi olarak bildiğimi söyleyebilirim" dedi. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Ali Üstünel ve avukatlığını üstlenen oğlu Av. Serhat Üstünel hazır bulundu.


Evli, 2 çocuk babası, tutuksuz sanık Ali Üstünel, mahkemede sorgu ve savunmasında, "FETÖ/PDY terör örgütüne dahil olduğuma dair ihbarlar ve son 1 yıl içerisinde Akın Öztürk ile telefonla konuştuğum iddiaları var. Hiçbir şekilde bahse konu terör örgütüne üye olmadım. Hakkımdaki ihbarlar, sahte hesaplardan yapılmıştır.

Allah izin verirse süreç sonunda aklanacağım. Akın Öztürk Garnizon Komutanı olduğu tarihlerde Tümgeneraldi. 1999-2009 tarihleri arasında Öztürk ile birlikte 6 generalin emir astsubaylığını yaptım. Akın Öztürk'ü bu sebeple tanırım. 2009 yılında emekli oldum.

6 yıl Büyükşehir Spor A.Ş.'de çalıştım. Diğer generallerle olduğu gibi Öztürk ile de irtibatım vardı. Akın Öztürk'ü darbeden önce vatanını, milletini seven birisi olarak bildiğimi söyleyebilirim. Kendisi ile 17 görüşmem oldu. 4'ü mesaj, 10'u ise benim aramam ile oldu. Onlar da yılbaşı, özel günler, oğlumun düğün daveti gibi görüşmeler oldu. Bu örgütle hiçbir illegal bağım olmadı. Bu konuda duyduğum ızdırap huzurunuzda son bulacak" diye konuştu.
Üstünel'i avukat oğlu savundu
Ali Üstünel'in avukatlığını üstlenen oğlu Av. Serhat Üstünel ise "Ali Üstünel babam olur. Sürç-i lisan edersem affedin. Babam ilgili ihbarların çoğu sahte hesaplardan yapılmış. Birisi Romanya'dan mesaj atan olmuş, ihbarların hepsi asılsız çıktı. Darbe sonrası Akın Öztürk ile hiçbir görüşmesi olmamıştır" dedi.
Mahkeme heyeti, Üstünel'in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen ve incelemesi süren dijital materyaller ile ilgili belgenin beklenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39