• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Alkışlar Kayseri Kaski'ye

Alkışlar Kayseri Kaski'ye
Avrupa Kadınlar Eurocup finalinde Kayseri Kaski sonunu getiremedi. İlk maçı 14 sayı farkla kazanarak şampiyonluk için büyük bir avantaj yakalayan Kayser Kaski, rövanş maçında Dynamo Kursk'a deplasmanda 75-52 yenilerek kupayı rakibine kaptırdı.
Avrupa Kadınlar Eurocup final serisi ikinci maçında Kayseri Kaski, deplasmanda Dynamo Kursk ile karşılaştı. Salondan 75-52 mağlup ayrılan Kayseri Kaski, şampiyonluğu rakibine kaptırdı.

Kayseri'de oynadığı ilk maçı 69-55'lik skorla kazanarak büyük bir avantaj yakalayan temsilcimiz, NTV Spor'dan canlı yayınlanan rövanş karşılaşmasına istediği başlangıcı yapamadı.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Kayseri Kaski savunmasına üstünlüğünü kabul ettiren ev sahibi takım, bulduğu kolay sayılarla öne geçerek arayı açmaya başladı. İlk çeyrekte farkı çift hanelere taşımayı başaran Dynamo Kursk, Kayseri Kaski'ye rahat basket şansı tanımadı ve ilk çeyreği de 24-13'lük skorla önde kapattı. İlk çeyrekte ev sahibi ekipte Snow, kaydettiği 12 sayıyla takımını sırtlayan isim oldu.

İkinci çeyreğe de Snow'un basketiyle başlayan Dynamo Kursk, yaptığı sert savunmayla temsilcimize kolay sayı şansı tanımadı. Bulduğu sayılarla arayı açmaya devam eden ev sahibi takım, ilk devrenin bitimine 5 dakika kala skoru 33-15'e getirerek farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Yaptığı alan savunmasıyla oyunda dengeyi kuran temsilcimiz, Sanders'ın üst üste kaydettiği basketlerle, farkı 11 sayıya kadar indirdi: 36-25. Oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaran ev sahibi takım, soyunma odasına da 38-25 üstün gitti.

Dynamo Kursk ikinci yarıya 4-0'lık seriyle başladı. Hücumda Sanders dışında skor üreten bir isim çıkaramayan temsilcimiz, ilk 3 dakika içinde farkın 17 sayıya çıkmasına engel olamadı: 44-27. Kayseri Kaski kullandığı boş şutlarda isabet kaydedemezken, ribaundlarda da rakibine cevap veremedi. Sander'ın sayılarıyla oyundan kopmayan temsilcimiz, rakibin dışardan bulduğu basketlere çözüm üretemedi. Dynamo Kursk, farkı 19 sayıya kadar çıkardı ve son çeyreğe de 56-39 önde girdi.

Son çeyreğe Sanders'ın basketiyle giren Kayseri Kaski, ilk dakikalarda ribaund almakta zorlandı. İkinci şansları iyi değerlendiren ev sahibi takım, temsilcimizin arayı kapatmasına izin vermedi ve son 6 dakikaya 59-41 önde girdi. Snow önderliğinde farkı 20 sayının üzerine taşıyan Dynamo Kursk, kalan bölümde de oyunu kontrol etti ve salondan 75-52 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Avrupa Kadınlar Eurocup'ta Galatasaray, 2009 yılında bu kupayı kazanmayı başaran ilk Türk takımı olmuştu.

Dynamo Kursk'ta Snow 30 sayı, 11 ribaund ve 2 asistle maça damga vuran isim olurken, Petrakova 16 sayı, 8 ribaund ve 4 asistle, Bimbatie de 14 sayı, 8 ribaund ve 6 asistle mücadele etti. Kayseri Kaski'de Sanders'ın 27 sayı, 10 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39