• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ALMAN TURİSTLER “KAYSERİ TURİZMDE GİZLİ KALMIŞ BİR HAZİNE”

ALMAN TURİSTLER “KAYSERİ TURİZMDE GİZLİ KALMIŞ BİR HAZİNE”
“KAYSERİ TURİZMDE GİZLİ KALMIŞ BİR HAZİNE”

 Kayseri Valiliği’nin daveti üzerine kentin tarihi ve kültürel mirası ile doğa güzelliklerini yerinde görmek amacıyla 6 günlük program için Kayseri’ye gelen Alman turizmciler ile heyete Türkiye’den katılan seyahat acentalarının sahipleri, Kayseri programlarının daha ilk gününde “Kayseri turizmde gizli kalmış bir hazine” görüşünde birleştiler. 
Vali Orhan Düzgün, Alman Seyahat Acentaları Grubu ile sektörün Türkiye’deki öncü isimlerini makamında ağırlayıp Kayseri ile ilgili sunuma başkanlık etmesinin ardından aynı gün akşam heyet onuruna akşam yemeği verdi.
Ali Dağı’nın eteklerinde taş evleri ve yer altı şehirleriyle ünlü Talas’ta özel bir restoranda düzenlenen yemekte konuklarına Kayseri mutfağına ilişkin sunumlar yapan ve böylece “Gastronomi” ya da “Gurme” turizmi konusunda da Kayseri’nin farklılıklarını konuklarına tanıtan Vali Düzgün, özellikle Alman konuklarından Kayseri’nin turizm potansiyeline ilişkin duyduğu olumlu ve övgü dolu sözlerin memnuniyetini yaşadı.
Özellikle Kayseri Mantısı’nı ilk defa tatmanın mutluluğunu yaşayan Alman Turizmciler, Vali Düzgün’e yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Çok iyi hazırlanmış bir program ile karşılaştık. Bize sunulan detaylı bilgiler ve görsel materyaller sayesinde Kayseri’yi genel anlamda tanımış olduk. Kayseri turizmde gizli kalmış bir hazine. 6 günlük programımızda da turizm değerlerini yerinde görüp gizli kalmış bu hazineyi ülkemiz vatandaşları ile paylaşacağız” görüşünü paylaştılar.
Alman turizm heyetine Türkiye’den katılan Tatilce Tur’un Sahibi Sevgi Ateş ise Vali Düzgün’ün davetiyle çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, bu organizasyonun aynı zamanda Kayseri’nin iç turizmden de önemli pay almasına fırsat sağlayacağını söyledi ve şöyle devam etti:
“Kayseri’yi tanımak, iç pazardaki turizmi genişletmek adına bölgeye geldim. Bugün burada çok büyük bir ilgi ile karşılaştım. Bu anlamda Kayseri Valiliği’ne, organizasyonu yapan tüm birimlere şahsım adına teşekkür ediyorum. Muhtemelen güzel bir pay alacak Kayseri turizmden. Çünkü bugün bize yapılan prezantasyonlarla da gördük ki biz Kayseri’nin birçok yüzünü bilmiyormuşuz. Hem gurme turizmi, hem kültür turizmi, hem tarihi miras, hem de lokasyon anlamında Kapadokya’ya yakın olmasından dolayı aynı zamanda havaalanından ulaşımın kolay olmasından dolayı yoğun bir ilgi ile karşılaşılacağını düşünüyoruz. Turizmin bu bölgenin gelir kaynağı olabileceğini bir turizmci olarak bilmiyordum. Ama çok büyük patlamalar olacağını düşünmekteyiz. Kayseri Valiliği bu konuya çok önem göstermiş tekrar şahsım adına, turizm adına, sektör adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”
Daha önce Karadeniz Bölgesi’nde de Alman turizmcilerle çalıştığını ve Almanları çok iyi tanıdığını dile getiren Turizm sektörünün deneyimli isimlerinden Sevgi Ateş, “Daha önce de Alman guruplarla çalıştığım için ilgilerini tahmin edebiliyorum. Aynı zamanda iyi bir grup seçilmiş hem sektörün duayenleri hem de yaş ortalaması çok uygun. Detayları incelediler, özellikle tarihle çok ilgilendiler ve ilgililer burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını gördüm. Kayseri’yi tanımak istiyorlar. Bence güzel gelişmeler olacak” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü’nün de katıldığı yemeğin ardından Alman konuklar 67 tarihi evin restorasyonunun tamamlandığı Ali Saip Paşa Sokağı’nı gezerek incelemelerde bulundular.
Yemek öncesi de Selçuklu Müzesi, Hunat Külliyesi, Kapalı Çarşı ve Talas Yeraltı Şehri’ni gezen Alman Turizmciler, Kayseri programlarının ikinci gününde de Gesi ve çevresindeki güvercinlikleri, Ağırnas Yeraltı Şehri, Agagiri Kilisesi, Mimar Sinan’ın doğduğu evi gezerken, Kültepe Kaniş-Karum ziylaretinde de Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’ndan detaylı bilgi aldılar. Yamula Barajı ile birlikte pastırma ve sucuk üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Alman heyet, Kent ve Mimarsinan Müzesi’ni de ziyaret ettiler.
Alman heyet, Cumartesi günü Yahyalı ilçesinde halı kilim dokumacılığı üzerine bilgi aldıktan sonra Kapuzbaşı Takım Şelaleleri ile Güney Şelalelerine yönelik gezinin ardından Pazar günü de İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı’nı, Soğanlı Vadisi’ni ve devamında Kapadokya Bölgesi’ni gezecekler. Pazartesi günü Erciyes Master Planı hakkında sunum yapılacak olan Alman Heyet, Sultansazlığı ve Organize Sanayi Bölgesi’nde de incelemelerde bulunacak. Salı günü Kapadokya Bölgesi’nde balon turuna katılacak olan heyet aynı gün Kayseri’den ayrılacak.

h1-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39