• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ALMANLAR KAYSERİ'YE YATIRIM YAPACAK

ALMANLAR KAYSERİ'YE YATIRIM YAPACAK
"EKONOMİ'NİN KALBİ KAYSERİ"

Türkiye'deki yatırım imkanlarını araştırmak için Kayseri'ye gelen bir grup Alman işadamı danışmanı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüştü. "Ekonominin kalbi Kayseri, o yüzden burayı tercih ettik" diyen Almanlara Başkan Çelik'in cevabı "Doğru bir tercih yapmışınız, işbirliği yapılacak en hazır şehir Kayseri" şeklinde oldu. 
Yunanistan ve İspanya'da yaşanan ekonomik krizin kendini iyice hissettirmesiyle birlikte arayışa giren Alman işadamı danışmanları soluğu Kayseri'de aldı.
Yeni yatırım imkanlarını araştırmak için Kayseri'ye gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşen heyet, Kayseri'deki potansiyele dikkat çekti.
Heyet adına konuşan Ulrich Zeutschel, Kayseri'nin ekonominin kalbi olduğuna vurgu yaparak, "Gelişmekte olan uluslararası firmalara danışmanlık yapan firmaların temsilcileri olarak buradayız. Türkiye'deki yatırım imkanlarını araştırmak üzere Kayseri'ye geldik. Eğitim, ticaret ve sanayi gibi konularda bilgi sahibi olduk. Turizmin gelişmekte olduğunu öğrendik. Burası önemli bir sanayi şehri ve büyük potansiyel var. Kayseri, ekonomin kalbi ve o yüzden biz burayı tercih ettik. İşadamları ile görüşeceğiz, Erciyes ve Kapadokya gibi turizm değerlerini gezeceğiz. Ayrıca Kayseri'nin güzel bir stadı olduğunu duyduk, orayı göreceğiz" dedi.
"İŞBİRLİĞİ YAPILACAK EN HAZIR ŞEHİR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Alman heyetin doğru bir şehirde olduğuna dikkat çekerek, "Biliyorsunuz Türkiye, son yıllarda dünya ortalamasının üstünde büyüdü. Kayseri'de Türkiye ortalamasının üstünde bir büyüme gerçekleştirdi. İşte böyle bir şehirdeler. Kayseri ekonomisi, büyüyen, gelişme gösteren ve önümüzdeki yıllarda çok daha dinamik olarak gelişme potansiyeli olan bir şehir. Bu özellikleriyle yalnızca merkezin değil bölgesinin de lideri konumunda. Dolayısıyla ciddi anlamda işbirliği kapasitesi olan bir şehir. Kayseri hem göç alan hem de göç veren bir şehir. İş gücü anlamında göç alırken müteşebbis işadamı anlamında da göç veriyor. Türkiye'deki ilk 500 firmanın yüzde yirmisi Kayseri orjinli işadamı. Kayseri, yetiştirdiği işadamını İstanbul'a gönderiyor, oradan da tüm dünyaya yatırım yapıyor. Genlerimize işlemiş 6 bin yıllık bir müteşebbislik geçmişimiz var. Ayrıca lokasyon olarak da Türkiye'nin tam ortasında ve ulaşım kolaylığı var. İşbirliği yapılacak en hazır şehir olarak sizi bekliyor. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.
Ziyarette daha sonra günün anısına karşılıklı hediyeler verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39