• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Almanya'da Kayseri'li Hamdi berk'in Komşusu Marketini Önce Soydu Sonra Yaktı

Almanya&#39da Kayseri&#39li Hamdi berk&#39in Komşusu Marketini Önce Soydu Sonra Yaktı
Hamdi Berk'in Dormagen'de 25 gün önce açtığı marketi kundaklandı. Bir görgü tanığının ifadesi sonucu yakalanan zanlı, komşunun 26 yaşındaki oğlu çıktı. Suçunu itiraf eden Türk genci, iddiaya göre kapı çerçevesini kırarak girdiği marketi önce soydu,
Almanya'nın Dormagen kentinde Kayserili Hamdi Berk'in 25 gün önce açtığı marketi pazartesi sabahı saat 05.00 sıralarında yandı. Olayı araştıran uzmanlar, bir görgü tanığının ifadesi doğrultusunda yangını komşunun 26 yaşındaki oğlu O. G.'nin çıkardığını belirledi. Aynı günün sabahı evinde gözaltına alınan Türk genci marketi kundakladığını itiraf etti. Savcılığa sevk edilen O. G., olay sırasında alkollü olduğunu ve hiç bir şey hatırlamadığını söyledi. Türk genci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TEHDİT ETMİŞ
Olayı gören bir görgü tanığı polise verdiği ifadesinde yangını O.G'nin çıkardığını söyledi. Görgü tanığı O.G.'nin sabah saat 04.30 sıralarında marketin kapısını kırıp salam, sucuk ve pirinç alıp çıktığını, bunları evine götürdükten sonra yeniden gelerek içerideki malları tutuşturduğunu belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, zanlıya müdahale etmek istediğini, ancak engel olamadığını belirterek, kendisini ele vermemesi için tehdit ettiğini ileri sürdü.

NEDEN SERBEST BIRAKILDI
1999'dan beri değişik kentlerde market işlettiğini belirten 59 yaşındaki Hamdi Berk, zanlının suçunu itiraf etmesine rağmen serbest bırakılmasını eleştirerek, Bu dükkana yeni taşındık. Daha önce yakın bir sokaktaydık. Yangında mallarımın tamamına yakını ya yandı ya da is nedeniyle satılamayacak duruma geldi. Dükkanın içine bomba düşmüş gibi. Yılların birikimiyle edindiğim marketim kül oldu. Yeni açtığım için sigortalarım da yoktu. 70 bin Euro zararım var. Zanlıyı iyi tanırım. Niye bunu yaptığını anlamıyorum. Bir alıp veremediğimiz yok. Hatta kendisine defalarca yardımcı olmuşumdur. Karşılaşınca sebebini sordum. Olayı hatırlamadığını söylüyor. Zararımı karşılayacakmış. Ama çalışmıyor. Hangi parayla benim zararımı karşılayacak çok merak ediyorum dedi.

AİLECE PERİŞAN OLDUK
Marketi babasıyla birlikte işleten Dilek Berk (29) olay nedeniyle huzurlarının kaçtığını belirterek şöyle konuştu:

Ailece perişan olduk. Marketin üzerindeki daireye taşınacaktık. Ama şimdi bu kişiden korkuyoruz. Suçunu itiraf etmesine rağmen serbest bırakıldı. Şimdi bu kadar borçla ortada kaldık. Zarar görmeyen bazı eşyaları yandaki boş dükkanda satarak yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu kişiden davacıyız. Zararımızı karşılayana kadar hukuki yollardan mücadele edeceğiz.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Olayı kovuşturan emniyet yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü belirtmekle yetindiler. Olaydan sonra yapılan muayenede kanında 0,2 promil alkol bulanan O.G.'nin parmak izi bırakmamak için yangını çıkarmış olabileceği belirtiliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39