• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Almanyada Bir Türk Yardım Etti, Polisten Dayak Yedi

Almanyada Bir Türk Yardım Etti, Polisten Dayak Yedi
Tanık olduğu kazada kolu kırılan motosikletçiyi hastaneye götüren Ali Özkurt, dönüşte polisle tartışınca dayak yedi, bir geceyi nezarette geçirdi. Polis sözcüsü, “Karşı koyduğu için dayak yedi” dedi.
ALMANYA’nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan ve geçmişte sık sık kriminal olaylara sahne olan Dietzenbach kentinde oturan Ali Özkurt (35), iyi niyetinin kurbanı olduğunu söyledi. Özkurt, adı defalarca değiştirilen problemli semt Starkenburgring’deki beş yüksek binadan birinde kaldığını belirterek, önceki gün yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Gece yarısı balkondan bakarken, yolda bir motosikletin kayarak düştüğünü gördüm. Hemen gidip yardım etmek istedim. Yaralanan Dragan isimli Sırp motosikletçiyi de uzaktan tanıyorum. Hastaneye götürdüğüm Dragan’ın kolu kırılmış olduğu için alçıya alındı. Sonra birlikte geri döndük. Kendisi benden, motosikletini parka çekmemi istedi. Ben de dediğini yaptıktan sonra geri geldiğimde polis, Dragan’ı köşeye çekmiş sorguluyordu. Bir başka memur da benim kimliğimi ve motosikleti nereye bıraktığımı sordu. Kimliğim üzerimde değil, eşimi arayıp hemen getirebilir dedim ve eşime haber verdim. Motosikletin nerede olduğunu bana değil, yanlarında duran sahibine sorun dedim.”

NEZARETE ATTILAR
“Bunun üzerine polis üzerimi aramak istedi. Buna hakları olmadığını, suçsuz olduğumu söyledim. Polis, ‘O zaman zorla ararız’ deyip kelepçe takmak istedi. Üzerime gelen polisi elimle kendimden uzak tutmaya çalışınca, kadın polis gözüme biber gazı sıktı. Kelepçe takmak isteyen polis ise copla vurmaya kalkışınca elini tuttum. Yüzümü yumrukladı. Yüzükoyun yerde yatarken de polis diziyle defalarca kafamı yere çarptı. Sonra kelepçe takıp götürdükleri karakolun nezaretinde sabahladım. Olaya, mahalleden toplanan 40-50 genç tanık oldu. Fotoğraf ve video çekenler var. Bana dayak atıp gözümü morartmaya, sırtıma diziyle basıp darp etmeye kimsenin hakkı yok.”

BUNU HEP YAPIYORLAR
Dietzenbach’da devriye gezen polislerin genel olarak çok sert olduklarını, her hafta benzer olayların yaşandığını belirten Ali Özkurt, “Dayağa eşim de tanık oldu. Oğlum da balkondan olup bitenleri görmüş. Beni nezarete attılar. Ertesi gün özür bile dilemeden salıverdiler. Dayakçı polislerden şikayetçi olacağım” dedi.

POLİS: BİZE KARŞI ÇIKTI, DAYAK YEDİ
OFFENBACH’daki Südosthessen Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Henry Faltin, Hürriyet’e ‘olayın doğru olduğunu’ söyledi. Faltin, “Üstünün aranmasına karşı geldiği için polis memuru, üç kez zor kullanacağı uyarısında bulunduktan sonra kendisini yere yatırdı. Bu sırada, kişiyi etkisiz hale getirmek için gözüne biber gazı sıkılmış ve yüzüne üç kez yumruk atılmıştır. Yere yatırıldıktan sonra da polis, diziyle kişinin sırtına basarak onu sabitlemeye çalışmıştır. Söz konusu kişinin, çalıntı olduğu sonradan tespit edilen motosikletin yerini söylememesi, güvenlik güçlerine karşı koymaktan dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayla ilgili zabıt tutan polis, yumruk attığını itiraf etmiştir. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu biz değil, savcı ve yargıçlar karar verir” dedi.

Sözcü Faltin, bu olayın günlük polis basın bülteninde neden yer almıdığı sorusuna ise “Geçmişte yaşanan bir takım olumsuz olaylardan dolayı kötü olan Dietzenbach’ın imajının düzeltilmesi için son yıllarda gerek polis gerekse belediye olarak yoğun çaba sarf ediliyor. Bu tür olaylarla bu çalışmalara gölge düşmesini istemediğimiz için, bu olayın basın bülteninde yer almamasına karar verdik. Ancak siz sorunca, size her türlü bilgi vermeye hazırız. Yani kimseden bir şey gizlemiyoruz” diye konuştu.



BİZE SUÇLU GÖZÜYLE BAKIYORLAR
ALİ Öztürk’ün dayak yemesine tanık olan Fas ve İran kökenli iki semt sakini genç, Dietzenbach polisinden çok korktuklarını, sırf yabancı görünümlü oldukları için görüldükleri her yerde polis tarafından durdurularak kimlik kontrolünden geçirildiklerini söylediler. “Polisler, burada devriye gezerken isimlerinin yazılı olduğu yaka kartlarını çıkarıyorlar” diyen gençler, “Polisin bize karşı sürekli zor kullanmasından bıktık. Bu yüzden polis gördüğümüzde hemen kaçıyoruz” dediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39